Brobygger udnævnt til erhvervsambassadør – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Brobygger udnævnt til ...

06. november 2014

Brobygger udnævnt til erhvervsambassadør

Lægemidler i samfundet

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet udnævner en ny erhvervsambassadør. Merete Schmiegelow skal styrke fakultetets profil inden for regulatory science.

Merete Schmiegelow fra Novo Nordisk A/S bliver i november udnævnt til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultets nye erhvervsambassadør. Den nye erhvervsambassadør har fingeren på pulsen, når det gælder registrering, myndighedskrav og EU-lovgivning på lægemiddelområdet. Hun har som senior director i Novo Nordisk A/S inden for regulatory policy and intelligence hele verden som sin arbejdsplads, men på Københavns Universitet bliver hun først og fremmest tilknyttet Institut for Farmaci:

– Merete Schmiegelow har mange års erfaring med regulatory science – siden 1984 med base i Novo Nordisk A/S. Jeg glæder mig over, at hun nu sætter sine faglige kompetencer og sit vidt forgrenede netværk i spil på Københavns Universitet. På den måde er hun med til at understøtte fremtidens samarbejde mellem erhvervsliv, universitet og myndigheder inden for det regulatoriske lægemiddelområde, siger prodekan Sven Frøkjær fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Øger kontakten med omverdenen

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ønsker at øge innovationskraften i både uddannelse og forskning.

– Vi vil gerne styrke relationen til det omgivende samfund og sikre at vores studerende og forskere sætter deres viden i spil. Ved at udnævne erhvervsambassadører får vi et værktøj til at knytte nogle af vores særligt vigtige stakeholders tættere til os og drage nytte af deres erfaringer, siger prodekan Sven Frøkjær.

Fakultetet tildeler titlen til personer med specialkompetencer, der har særlig relevans for fakultetets forskning og undervisning. Ambassadørerne skal både have høje faglige kvalifikationer og betydelig erhvervserfaring. Det er målet, at erhvervsambassadørerne bidrager med viden om innovation og nytænkning og samarbejder om at skabe konkrete løsninger og produkter.

Kontakt:

Prodekan Sven Frøkjær