7. maj 2015

Kronprinsessen belønner dygtige udvekslingsstuderende

Royalt skulderklap

HKH Kronprinsesse Mary har i dag uddelt The Crown Princess Mary Scholarship til to australske udvekslingsstuderende, der begge læser på Københavns Universitet.

- Takket være mulighederne for udveksling rejser tusindvis af unge hvert år på kryds og tværs i verden, og som små tråde hjælper I os til at komme lidt tættere på hinanden. Ved at vælge at rejse til Danmark og tilbringe et semester her i København bliver I en del af dette konstant voksende korsstingsbroderi, HKH Kronprinsesse Mary i sin tale til de to australske udvekslingsstuderende, der torsdag eftermiddag modtag The Crown Princess Mary Scholarship ved et arrangement på Københavns Universitet.

De to legatmodtagere er Morgan Leon Foulsham fra Macquarie University og Cameron Hunter fra University of Sydney.

Morgan er i gang med sit fjerde år af en dobbeltgrad i medier og jura. Udover at være fagligt begavet er han en engageret og aktiv studerende, der er involveret i en lang række frivillige aktiviteter på sit hjemmeuniversitet – både velgørenhedsprojekter og sociale initiativer. Morgan har flotte anbefalinger med sig fra fagpersoner på Macquarie University. Han roses blandt andet for at være ambitiøs og at have gode lederevner.

Cameron Hunter, HKH Kronprinsesse Mary, Morgan Leon Foulsham, rektor Ralf Hemmingsen og den australske ambassadør Damien Miller.

Cameron læser på andet år af en bachelor i kinesiske studier og internationale relationer, og har som en del af sit ophold på Københavns Universitet blandt andet lært at tale dansk. Derudover taler han både kinesisk, tysk og spansk. Ligesom Morgan har Cameron utrolig fine anbefalinger med fra sit hjemmeuniversitet i Sydney.

- På jeres universiteter i Australien har I vist evner ud over det sædvanlige. Men lige så vigtigt er det, at I har et smittende engagement, som rækker langt ud over universitetsbøgerne, og I griber muligheden for at deltage i frivilligt arbejde, sagde HKH Kronprinsesse Mary i sin tale til de to australske udvekslingsstuderende.

Hvert år modtager Københavns Universitet næsten 2000 udvekslingsstuderende. De studerende kommer især fra USA, Australien, Tyskland og Sydeuropa.

Liv Alfast
Kommunikationskonsulent