29. maj 2015

Novo Nordisk og Københavns Universitet sætter blus på udveksling af talentstuderende

Stipendieprogram

Novo Nordisk og Københavns Universitet har underskrevet en treårig aftale om et stipendieprogram for talentfulde studerende. Novo Nordisk International Programme of Talents skal bidrage til at styrke studentermobiliteten.

Rektor ved Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, og koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen, underskriver aftalen.

Novo Nordisk og Københavns Universitet har underskrevet en treårig aftale om et stipendieprogram for talentfulde studerende. Novo Nordisk International Programme of Talents skal styrke studentermobiliteten mellem Københavns Universitet og udvalgte partneruniversiteter i elitesamlingen International Alliance of Research Universities (IARU), som Københavns Universitet er en del af. Novo Nordisk giver op til 5 mio. kroner årligt til stipendieprogrammet.

- Internationale talenter er afgørende for København som vidensmetropol og for Novo Nordisk som virksomhed. Vi ønsker at bidrage til, at danske studerende rejser mere ud og henter ny viden, og at flere udenlandske studerende får smag for Danmark som et attraktivt sted at studere. Således håber vi, at aftalen med Københavns Universitet vil  sikre et stærkere, mere globalt og konkurrencedygtigt studie- og forskningsmiljø i København, siger koncernforskningsdirektør i Novo Nordisk, Mads Krogsgaard Thomsen.

Stipendieprogrammet bliver administreret af Københavns Universitet. Det begynder i 2015 og vil være fuldt implementeret i 2016.

- Universitetsmiljøer og virksomheder verden over indgår i disse år samarbejder, hvor viden og kompetencer fra de to verdener skaber banebrydende resultater til gavn for begge parter og for det omgivende samfund. Her er internationale studieophold og viden universiteterne imellem en vigtig brik, som det nye talentprogram giver mulighed for at styrke, siger rektor ved Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen.

Hedvig Gyde Thomsen
Det Internationale Kontor