7. februar 2017

KU vinder 4 ud af 7 kategorier til Venture Cup Challenge

Den årlige Venture Cup Challenge, hvor iværksætterstuderende fra universiteterne kan konkurrere om at blive den bedste startup i sin kategori, er netop afholdt på Syddansk Universitet i Odense. KU-studerende var rigt repræsenterede blandt deltagerne og i vinderteams. Det er positivt for Københavns Universitet, eftersom innovation og iværksætteri er et område, som KU arbejder målrettet med at integrere i undervisningen, og KU har i de senere år iværksat en række initiativer målrettet studerende bl.a. UCPH Innovation Hub.

Af Natasha Bagger Sørensen, kommunikationsmedarbejder, Københavns Universitet


Et mobilt og bærbart dropstativ

Venture Cup arbejder for at styrke universitetsstuderende i at udvikle deres ideer til succesfulde virksomheder. De afholder hvert år konkurrencen Venture Cup Challenge, hvor studerende kan byde ind med deres ideer og vinde en kategori og dermed et pengebeløb.

Ahmed Hessam, CEO og Keyvan Bamdej, CCO

Ahmed Hessam, CEO og Keyvan Bamdej, CCO.

Den helt store vinder i år blev OSAA Innovation inden for kategorien Health Tech. OSAA Innovation, som kommer i SUND Innovation Hub (del af UCPH Innovation Hub), er igang med at udvikle en fuldt patenteret og mobil løsning til det klassiske drop- eller infusionsstativ, som mange kender fra hospitalsverdenen. Med løsningen slipper patienten for at skulle rulle et stativ med sig fx ved bad eller toiletbesøg, og kan i stedet for bære dropposen i en såkaldt IV-GO box. IV-GO kan medbringes overalt og giver patienten optimal frihed. Den sørger for via et mekanisk system at presse væske ud i forskellige tempi, i stedet for at lade det være tyngdekraften som ved dropstativerne. Udover at være bærbar er IV-GO box også sikker og miljøvenlig, da den bliver lavet at genanvendeligt plast.

OSAA Innovation har, udover studerende fra Københavns Universitet, også studerende fra Roskilde Universitet (RUC) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU). Teamet kan se frem til yderligere muligheder i udlandet, eftersom førstepræmien, udover 25.000 kr., er en rejse for to i temaet til Silicon Valley. OSAA Innovation håber med rejsen til USA at finde den rette investor.

Løsningen på indendørs forurening

Indenfor kategorien Green Tech løb AirVita Global fra KU med sejren. AirVita Global laver små luftrensere, som kan give et markant bedre indeklima ved fx at kunne rense 100 kvadratmeters luft på bare 12 minutter. Luftforurening udgør ifølge WHO en af de største miljømæssige sundhedsrisici for menneskeheden, og det gælder ikke bare luftforurening udenfor, men også indendørs. Op mod 90 % af vores tid bruges indenfor og her trækker vi luft ind, som kan være forurenet med radon, støv, pesticider, mikro-partikler, røg fra madlavning, rygning, kæledyr osv. AirVita Globals luftrensere kan i den forbindelse fjerne ikke bare dårlig lugt, men også op mod 99 % af luftbårne allergener, svampe og bakterier.

En sædcelle er ikke bare en sædcelle

Kategorien Product & Devices vandt Male Fertility App, som er en app, der skal hjælpe mænd med at forbedre deres sædkvalitet. Stort set samtlige mænd og par er uvidende omkring mandens sædkvalitet, der som regel først kommer i søgelyset, når par efter års forsøg ikke har haft heldet til at blive gravide. Male Fertility Apps vision er at forbedre naturlige fertilitetskvotienter verden over ved at vejlede par i at øge chancerne for at få et barn uden dyre fertilitetsbehandlinger.

Det skal være nemt for sejlere

Harba vandt kategorien Mobile & Web. Med Harba kan sejlere via smartphone eller tablet nemt betale havnepenge, booke og reservere gæstepladser og få information om havnefaciliteter. Desuden kan fastliggere nemt rapportere, når de fx tager ud på længere sejlture, så der vil være plads til flere havnegæster. Harba, som er gratis at downloade, gør det også lettere for sejlerne med et integreret kort over havne i både Danmark, Sverige, Norge, Tyskland, Polen, Estland og Litauen, som man kan booke plads i.

KU ønsker alle deltagerne og vinderne tillykke

Det er enormt positivt, at så mange studerende fra KU har deltaget og klaret sig så godt i Venture Cup Challenge i år. KU arbejder målrettet med at styrke de studerendes muligheder for at opnå viden om innovationsprocesser som en integreret del af uddannelserne. Samtidig tilbyder KU også støtte til studerende, der er interesseret i at blive iværksættere i KU’s to – og snart tre - Innovation Hubs.

KU’s fokus på innovation og entreprenørskab skaber kandidater der, ligesom KU-deltagerne i Venture Cup Challenge, bruger deres innovative kompetencer og viden og dermed bidrager til innovative løsninger på samfundets udfordringer. Dette kan på sigt skabe vækst og øget værdi for samfundet.

Læs mere om innovation og entreprenørskab på Københavns Universitet her.