1. marts 2017

VIDEO: Mød KU's nye rektor

VAGTSKIFTE

Den 1. marts 2017 overtager Henrik Caspar Wegener rektorposten på Københavns Universitet. Wegener kommer fra en stilling som prorektor på DTU og afløser Ralf Hemmingsen, der har siddet på posten de sidste 12 år.

Københavns Universitets nye rektor har forstand på bakterier, smitsomme sygdomme - og hvordan man leder et universitet. Se interview med den nytiltrådte rektor. Hør om hans syn på universiteternes samfundsmæssige rolle. Få svar på hvorfor han søgte jobbet, og hvad han tænker om de mange opgaver, der venter forude. 

Kommunikationsrådgiver Liv Alfast Strøm fra KU's kommunikationsafdeling interviewer KU's nytiltrådte rektor.

Kort om Henrik C. Wegener

Københavns Universitets nye rektor har, gennem sin forskning, rådgivning og ledelse, blandt andet haft stor indflydelse på etablering og drift af internationale overvågningssystemer og beredskaber inden for fødevaresikkerhed og antibiotikaresistens. Det er blandt andet sket i EU og i Verdenssundhedsorganisationen (WHO), hvor han har været såkaldt sekunderet national ekspert. Henrik C. Wegener kommer med en baggrund i mikrobiologi fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole, som fusionerede med Københavns Universitet i 2007. Han har forsket i zoonoser, dvs. sygdomme som overføres fra dyr til mennesker, med fokus på antibiotikaresistens og fødevarebårne sygdommes globale udbredelse. Siden 2011 har Henrik C. Wegener været prorektor på DTU med ansvar for universitetets forskning, forskningscentre, samarbejdsaftaler, internationale relationer, m.m. 

Kontakt

Jasper Steen Winkel
Vicedirektør for kommunikation
Mobil: +45 28 75 42 62
Mail: jsw@adm.ku.dk