17. november 2017

Innovation og fælleskab nedbryder fordomme om jurastudiet

Studiemiljø

Dette års studiemiljøpris går til Foreningen Argument, der med stort drive og engagement har bidraget til at forbedre studiemiljøet på jurastudiet. En del af foreningens opskrift er fokus på samfundsperspektiv og fællesskab på tværs af forskning og uddannelse. Prisen overrækkes i forbindelse med Københavns Universitets årsfest den 17. november.

Foreningen Argument får i år Københavns Universitets studiemiljøpris for sin indsats med at udvikle studiemiljøet på Det Juridiske Fakultet. Prisen tildeles på baggrund af indstillinger fra studerende og ansatte på universitetet, og her har flere fremhævet Foreningen Argument, for at have en særlig aktie i et forbedret studiemiljøet på jurastudiet.

Folkene bag Foreningen Argument er stolte og glade for at modtage studiemiljøprisen. De håber at kunne skabe endnu flere arrangementer og tiltag, der kan profilere jurastudiet på nye spændende måder. 

- Jurastudiet er traditionelt set ret konservativt, så det har været vigtigt for os at bryde med dette lidt kedelige ry. Vi forsøger at skabe et innovativt forum, hvor vi formidler juridiske emner på nye måder. Og med prisen kan vi gøre endnu mere af det, siger bestyrelsesmedlem og grundlægger af Foreningen Argument, Markus Gammelgaard.


Københavns Universitet uddeler studiemiljøprisen til et initiativ, der kan fremvise konkrete resultater, hvor kvaliteten i universitetets studiemiljø er blevet styrket. Med prisen følger ud over anerkendelsen 25.000 kroner til foreningens videre arbejde med studiemiljøet på Det Juridiske Fakultet. Prisen kommer efter en årrække, hvor beretninger om øget præstationspres og konkurrence blandt de jurastuderende har bidraget til en negativ fortælling om studiemiljøet på Det Juridiske Fakultet.

- Foreningen Argument styrker det psykosociale studiemiljø ved at skabe en platform, hvor studerende uanset baggrund kan udleve deres drømme for et godt studiemiljø, skriver Soma Mayel, Joachim Slott Sørensen og Sofie Kyllesbech Andersen blandt andet i forbindelse med deres indstilling af Foreningen Argument.

Et af foreningens initiativer, som også fremhæves i indstillinger til prisen, er konceptet ’forskerfrokoster’. Her mødes forskere og studerende i uformelle rammer til oplæg om aktueller temaer og jurarelateret forskning.

- Foreningen Argument havde inviteret en intern forsker til at holde oplæg om præsident Trumps første 100 dage. Arrangementet var godt forberedt, og Argument havde sørget for, at der blev serveret burgere og colaer til de ca. 200 fremmødte studerende, siger Kristian Cedervall Lauta, der er lektor på Det Juridiske Fakultet. 

Priser til innovation og undervisning

Til Københavns Universitets årsfest uddeles en Innovationspris og en Undervisningspris. I år går Undervisningsprisen – også kaldet Årets Harrald til professor mso Flemming Fryd Johansen fra Biotec Research and Innovation Centre (BRIC) på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. I indstillingen fra de studerende blev der lagt særligt vægt på hans evne til at engagere og inddrage digitale elementer i sin undervisning.

Årets Innovationspris tildeles forskergruppen Holst Lab for projektet ”Gut Hormones as drug targets”, som modtager prisen for deres arbejde med at udvikle behandlingsformer på baggrund af grundforskning. Forskergruppen kommer fra Institut for Neurovidenskab og Farmakologi på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Til årsfesten udnævner universitetet desuden doktorer og æresdoktorer og tildeler guld- og sølvmedaljer til studerende, der har vundet universitetets prisopgaver.

Læs mere om årsfesten og se alle prismodtagere, udnævnelser og medaljetagere på årsfestens hjemmeside.