30. januar 2018

Prorektor bliver forskningsdirektør i Villum Fonden

Jobskifte

Prorektor Thomas Bjørnholm forlader Københavns Universitet 1. marts for at blive forskningsdirektør i Villum Fonden. Hans nye opgave bliver at uddele støtte til teknisk og naturvidenskabelig forskning.

Københavns Universitet skal sige farvel til en af de personer, der har tegnet universitetet de sidste otte år. Fremover skal universitetets nuværende prorektor Thomas Bjørnholm lede uddelinger af bevillinger til forskning i Villum Fonden. Fonden tildeler årligt godt en milliard kroner. Halvdelen går til teknisk og naturvidenskabelig forskning, som Bjørnholm bliver ansvarlig for.

- Jeg har været rigtigt glad for min tid på KU. Vi har løftet os markant i det sidste årti og universitetet er på mange områder i topform når det gælder forskning. Det er jeg stolt over at have bidraget til. Som forskningsdirektør for Villum Fonden ser jeg frem til at støtte den ypperste forskning og de største talenter i hele Danmark, siger Thomas Bjørnholm.

Til toppen

Thomas Bjørnholm blev 1. september 2010 prorektor på Københavns Universitet. Han kom fra en stilling som leder af Nano-Science Center på Det Naturvidenskabelige Fakultet på KU. Som prorektor har Thomas Bjørnholm haft ansvaret for forskning og innovation. Han har bl.a. været igangsætter og anker på initiativer som Tenure Track-ordningen, stjerneprogrammer og 2016-puljer til tværdisciplinær forskning  samt engageret i f.eks. Greater Copenhagen

Rundet af KU

Thomas Bjørnholm fik en ph.d.-grad i materialekemi fra Københavns Universitet i 1990. I 1992 blev han ansat som lektor ved Kemisk Institut samme sted, i 2000 blev han forskningsprofessor, og i 2005 professor. Thomas Bjørnholm har modtaget adskillige forskningspriser, herunder Ole Rømer Fondens pris, Ellen & Niels Bjerrum prisen samt guldmedalje og Direktør Ib Henriksens Forskerpris. Læs mere om Thomas Bjørnholm

Fra 1. marts vil vicedirektør for Forskning & Innovation på Københavns Universitet, Kim Brinckmann, referere til rektor Henrik C. Wegener.

Afskedsreception for Thomas Bjørnholm afholdes den 26. februar kl. 14.30 i universitetets festsal ved Frue Plads.