Dansk-indisk forskningssamarbejde skal styrke eksporten – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Dansk-indisk forskning...

18. april 2018

Dansk-indisk forskningssamarbejde skal styrke eksporten

Samarbejdsaftale

Lars Løkke Rasmussen og den indiske premierminister Narendra Modi mødes i dag for at udveksle en ny samarbejdsaftale mellem Københavns Universitet og Det Indiske Råd for Landbrugsforskning. Aftalen fokuserer på vigtige eksportområder som fødevareingredienser, kød og mejeriprodukter og understøtter dermed dansk eksport.

(Foto:iStock)

Tirsdag mødtes den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen og den indiske premierminister Narendra Modi på svensk grund for bl.a. at udveksle en samarbejdsaftale mellem Det Indiske Råd for Landbrugsforskning og Det Natur- og Biovidenskabelige på Københavns Universitet.

Aftalen åbner op for øget forsknings- og udviklingssamarbejde mellem Danmark og Indien på fødevare- og landbrugsområdet og fokuserer på vigtige eksportområder som fødevareingredienser, kød og mejeriprodukter og understøtter dermed dansk eksport.

Fødevare- og landbrugsområdet er af stor interesse for både den danske og den indiske regering, og er en opfølgning på den tætte dialog, der har været det seneste år mellem Indien og Danmark, med flere gensidige ministerbesøg.