24. april 2018

Lykke Friis stopper som prorektor

skiftedag

Prorektor for uddannelse Lykke Friis stopper efter ni år på Københavns Universitet. Hun har valgt ikke at søge forlængelse af sin nuværende kontrakt, som udløber til august.

Lykke Friis forlader Københavns Universitet til sommer. Derfor vil Københavns Universitet indlede jagten på en ny prorektor. Det er formelt set bestyrelsen, der har ansvaret for ansættelse af en kommende prorektor.

- Efter i alt ni fantastiske år på Københavns Universitet har jeg besluttet mig for at flytte fra min ’Heimat’ og ikke forlænge min kontrakt til august. Det har altid været min filosofi, at man ikke skal gro fast, men turde at give slip. Så til sommer forlader jeg KU og kaster mig ud i forandring, siger Lykke Friis.

Lykke Friis tiltrådte stillingen som prorektor for uddannelse ved Københavns Universitet i august 2013. Hun vendte dengang tilbage til universitetet efter en firårig periode som bl.a. klima- og energiminister. Før tiden som minister og folketingsmedlem var Lykke Friis ligeledes prorektor på universitetet i perioden 2006 - 2009.

Lykke Friis vil fortsat hellige sig arbejdet i forskellige bestyrelser bl.a. Kræftens Bekæmpelse. Formidling og forfatterskab om Europa og Tyskland vil fortsat optage hende, som det også har gjort det under hendes nuværende stilling.

Wegener: Lykke har givet KU gennemslag

Der vil blive opslået en stilling som prorektor i foråret. Rektor Henrik C. Wegener vil sammen med universitetets bestyrelse igangsætte denne proces snarest. Men han lægger samtidig ikke skjul på, at det bliver svære sko at fylde ud.

- Lykke har gjort en stor og dygtig indsats for Københavns Universitet, og hun har medvirket til at løfte vores synlighed og politiske gennemslagskraft. Det gælder ikke blot hele Købehavns Universitet, men hele sektoren. Men jeg forstår godt, at Lykke efter 9 år som prorektor søger nye udfordringer, og jeg ønsker hende alt godt fremover, udtaler rektor Henrik C. Wegener.

Studiemiljø, klimasatsning og international debat

Den afgående prorektor har været ophavskvinde til en række store initiativer på universitetet. Universitetet har f.eks. gennemført en satsning på at forbedre studiemiljøet – både det fysiske, psykosociale og det digitale – og der har i alt været afsat mere end 70 mio. kroner. Lykke Friis har desuden haft ansvar for at øge studerendes gennemførelse og fremdrift på studierne. Universitetet har dertil indført et krav om at studerende skal have minimum 6 i karaktersnit for at komme ind og øget feedback i uddannelserne.

I Lykke Friis periode er Festsalen på Frue Plads blevet en fast ramme om internationale arrangementer med prominente gæster som f.eks. Angela Merkel og Ban Kin-Moon. Københavns Universitet har også gennemført en klimasatsning med reduktion af energiforbruget og en stor konference i Bella Centret op til Cop15.

Læs mere om Lykke Friis