Royal anerkendelse til australske udvekslingsstuderende – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Royal anerkendelse til...

18. maj 2018

Royal anerkendelse til australske udvekslingsstuderende

legat

HKH Kronprinsesse Mary uddelte den 17. maj The Crown Princess Mary Scholarship til de australske udvekslingsstuderende Tennille Louise Vitagliano og Max Kausman. De to studerende kommer fra KU’s australske samarbejdsuniversiteter i Sydney og Melbourne.

For 14. gang uddelte HKH Kronprinsessen legater til to australske udvekslingsstuderende på Københavns Universitet, da The Crown Princess Mary Scholarship blev uddelt den 17. maj ved en ceremoni på Universitetet.

De to legatmodtagere, Tennille Louise Vitagliano og Max Kausman, er studerende fra henholdsvis Western Sydney University og Monash University i Melbourne.

Københavns Universitet har i år modtaget i alt 13 velskrevne og velmotiverede ansøgninger fra australske udvekslingsstuderende og et stærkt felt at ansøgere havde ifølge rektor Henrik C. Wegener skærpet konkurrencen særligt i år.

- Det er fristende at nævne den danske tennisspiller Caroline Wozniacki, som i år vandt Australian Open. Alle Grand Slam-turneringer er særdeles krævende, og konkurrencen er hård. Det samme gælder for at blive udvalgt til at modtage Crown Princess Mary Scholarship. Men i modsætning til Australian Open har vi hele to vindere af den samme konkurrence, indledte rektor Henrik C. Wegener i sin tale til legatceremonien.

Dobbelt formål med studieophold

Fælles for de to legatmodtagere gælder det, at deres studieophold på Københavns Universitet tager afsæt i både en faglig og en social motivation.  Ud over at være studerende på Københavns Universitet, har samfundsengagement og det at blive en del af den Københavnske ungdom været centralt for de to australiere.

Derfor har Max bl.a. valgt at flytte ind på et dansk kollegium med danske bofæller under sit ophold i København, ligesom det er en central drivkraft for Tennille at arbejde for at gøre videnskaben tilgængelig for yngre generationer og inspirere til uddannelse.

- For jer begge gælder det, at jeres mål med et ophold på Københavns Universitet er tosidet. I vil gerne have adgang til KU’s fremmeste forskning inden for jeres fagområde. Men I har også et ønske om at udvide jeres netværk og dele viden med det omgivende samfund, sagde Kronprinsessen i sin tale til de to landsmænd.

Til legatceremonien deltog ud over Kronprinsessen og repræsentanter fra Københavns Universitet også Den australske ambassadør, MaryEllen Miller.