13. maj 2019

Kronprinsessen belønner australske udvekslingsstuderende

ROYAL ANERKENDELSE

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary uddelte den 13. maj The Crown Princess Mary Scholarship til to australske studerende, der er på udvekslingsophold på Københavns Universitet.

For 15. gang belønnede HKH Kronprinsessen to australske udvekslingsstuderende på Københavns Universitet med legater, da The Crown Princess Mary Scholarship blev uddelt den 13. maj ved en ceremoni på Universitetet.

Årets legatmodtagere, Lloyd John Peacock Duncan og Shi Pui Ng er studerende ved KU’s australske samarbejdsuniversiteter Monash University og University of Queensland.

Stort engagement

Fælles for årets legatmodtagere er et kæmpestort engagement både på og uden for studierne.

Lloyd studerer en dobbeltgrad i naturvidenskab og jura og er ved siden af studierne frivillig i en non-profit juridisk tjeneste, som hjælper lokale organisationer og fællesskaber med at beskytte miljøet.

Shi Pui Ng er i gang med en dobbeltgrad i journalistik og internationale relationer og arbejder ved siden af studierne i Impact Social Enterprise, som er en non-profit studenterdrevet organisation med fokus på uddannelse af unge.

- I kom ikke her for at slappe af Lloyd og Shi. Og I kan ikke beskyldes for at have gjort det under jeres akademiske studier hidtil. Ikke alene har I fået topkarakterer, I har begge også været involveret i NGO-arbejde og bidraget meget direkte til det omgivende samfund, lød det fra rektor Henrik C. Wegener i sin tale til de to australske udvekslingsstuderende.

Adresserer de globale udfordringer

Både HKH Kronprinsesse Mary og rektor Henrik C. Wegener betonede i deres taler betydningen af, at årets legatmodtagere begge har valgt at studere fag, der behandler store globale udfordringer.

- I adresserer begge to nogle af de største globale udfordringer i vores tid; Shi, du har en akademisk interesse i interkulturel udveksling og digital udvikling; Lloyd, du behandler internationale miljøspørgsmål gennem love og politik. Jeg føler mig overbevist om, at Københavns Universitet får stor gavn af jeres visioner, jeres ideer og jeres akademiske viden, sagde Kronprinsessen i sin tale til sine to landsmænd.