6. april 2020

Tre nye KU-projekter får støtte fra regeringen til kamp mod COVID-19

Coronavirus

Regeringen har afsat yderligere 100 millioner kroner til forskning og udvikling i kampen mod coronavirus. Tre nye forskningsprojekter fra Københavns Universitet modtager regeringsstøtten.

Den danske regering besluttede i marts at øremærke 50 millioner kroner til forskning i coronavirus. Nu har regeringen sammen med alle Folketingets partier besluttet af afsætte yderligere 100 millioner til forskning og udvikling i kampen med coronavirus.

Pengene skal blandt andet gå til 10 nye forskningsprojekter, men det er også planen, at en del af de i alt 150 millioner kroner skal bruges på at støtte små og mellemstore virksomheder med innovations- og udviklingsprojekter, som kan hjælpe samfundet i coronakrisen.

- Forskning er afgørende i kampen mod coronavirus. Derfor glæder det mig, at samtlige partier i Folketinget bakker op om at give flere penge, så vi kan få sat gang i nogle forskningsprojekter, der hurtigt kan skabe resultater. Vi har nogle af verdens førende forskere herhjemme, som kan hjælpe med at skaffe viden og finde løsninger, der kan komme patienter, sundhedsvæsnet – ja hele samfundet til gavn, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Det er forskere fra flere danske universiteter og hospitaler, der står bag de 10 nye forskningsprojekter, som modtager støtte. Beløbene er på mellem 750.000 kroner og 7,4 millioner kroner.

Flere af forskningsprojekterne inkluderer klinisk forskning og ser på muligheden for at behandle indlagte COVID-19-patienter med forskellige, allerede kendte, lægemidler. Hvis det lykkes at finde et kendt præparat som virker, vil det kunne sikre en hurtig behandling, og man vil allerede kende eventuelle bivirkninger.

- Det har været afgørende for regeringen at kunne handle hurtigt. Derfor er der i vurderingen af projekterne lagt vægt på, at forskningsprojekterne kan blive sat i gang med det samme. Vi står i en helt ekstraordinær situation i Danmark og resten af verden. Derfor er det også vigtigt, at vi handler hurtigt. Jeg er meget tilfreds med, at vi kan yde et særligt tilskud til forskningsprojekterne, så de kan komme i gang med det samme. Dermed kan værdifulde forskningsresultater komme os alle til gavn hurtigst muligt, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i pressemeddelelsen.

Læs mere om forskningsprojekterne på Københavns Universitet:

 

 

 

 

 

 

 

 

Emner