20. maj 2020

Corona-essaykonkurrence spreder sig som virus på KU

Essaykonkurrence

Bring din faglighed i spil og belys Coronakrisen fra netop din vinkel med et essay – og vind fine præmier.

Tegning af studerende med computer og stabler af bøger

Midt i coronakarantænen har et studenterinitiativ spredt sig på Københavns Universitet som en virus, så KU’s studerende kan nu deltage i corona-essaykonkurrencer på 11 fakulteter/institutter, som for de flestes vedkommende udlover kontante præmier til de bedste essays. Der er forskellige priser og deadlines på de enkelte institutter. Læs nærmere om alle formalia i boksen til højre.

Målet er at trykke en essaysamling, hvor alle Københavns Universitets forskellige fagligheder behandler Coronakrisen – set gennem de studerendes øjne.

– Der er ingen tvivl om, at både studerendes gode idéer, refleksioner og kompetencer sammen med forskningen kommer til at spille en stor rolle i samfundet nu og på den anden side af coronaepidemien, siger rektor Henrik C. Wegener.

Der er ingen tvivl om, at både studerendes gode idéer, refleksioner og kompetencer sammen med forskningen kommer til at spille en stor rolle i samfundet nu og på den anden side af coronaepidemien.

Rektor Henrik C. Wegener

– Vi er allesammen midt i et stykke danmarkshistorie, vi endnu ikke aner hvor ender. Lad os sammen skrive dette kapitel, mens det hele sker rundt om ørerne på os – jeg kan ikke finde en mere fantastisk motivation til at spidse pennen, siger initiativtager og tovholder Kristian Engberg, der er 4.-semesterstuderende på Institut for Antropologi. Han understreger, at tanken ikke er streng videnskabelighed eller strikse formkrav.

– Det vigtige er, at du bringer din faglighed i spil – og det kan du sagtens gøre uden en formel indledning med problemformulering, analyse, diskussion, konklusion og litteraturliste. Du er naturligvis velkommen til at gribe opgaven an som et eksamensessay – men du kan også blot skrive frit fra leveren. Uvidenskabelige, causserende og subjektive bidrag er særdeles velkomne, siger Kristian Engberg om den åbne essaykonkurrence, hvor kreative genrer som lyrik, kortprosa og debatindlæg kan komme i spil.

Emner