29. september 2008

Renzo Piano modtager Sonningprisen 2008

Onsdag d. 1. oktober modtager den italienske arkitekt Renzo Piano Sonningprisen 2008 på Københavns Universitet.

Sonningprisen, der er Danmarks største kulturpris på 1 mio. kroner, uddeles hvert andet år af Københavns Universitet til en person, der har udført et ”fortjenstfuldt arbejde til gavn for den europæiske kultur”.

Som arkitekt har Renzo Piano sat spændende spor overalt i verden, og hans arkitektur ses ”som en sikker, bemærkelsesværdig og helt ekstraordinær syntese af den fine og sjældne blanding af kunst, arkitektur og ingeniørkunst”, lyder det i indstillingen.

En række europæiske storbyer kan således i dag med stolthed fremvise bygninger tegnet af Renzo Piano. Dette gælder f.eks. Paris med det revolutionerende Centre George Pompidou, Paul Klee-museet i Bern, musikauditoriet Parco della Musica i Rom og Shard-skyskraberen i London, der er et af Renzo Pianos nyeste arbejder. Renzo Piano er også arkitekten bag masterplanen for Potsdammer Platz i Berlin.

Prisen overrækkes onsdag den 1. oktober kl. 13.00 i Festsalen på Københavns Universitet. Rektor Ralf Hemmingsen byder velkommen, hvorefter der vil være festforelæsning ved professor Martin Zerlang fra Institut for Kunst og Kulturvidenskab og musikalsk underholdning ved Copenhagen Saxophone Quartet.

Pressen er velkommen.
Tilmelding kan ske til arrangementskoordinator Anna Christine Schmidt, tlf. 35 32 42 72/22 37 48 77

Læs mere om Sonningprisen på www.ku.dk/sonningprisen