Danmarks største forskerblog – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Nyhedsimport > 2008.12 > Danmarks største forsk...

09. december 2008

Danmarks største forskerblog

Bloggen Biomedicine on Display fra Medicinsk Museion under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet fejrer blogindlæg nr. 1001.

Museets forskerblog Biomedicine on Display er den største og mest besøgte forskerblog i Danmark, og også den internationalt mest kendte. Den startede i 2004 som en af de første herhjemme og har nu næsten 8000 besøgende om måneden - fra hele verden.

Medicinsk Museion beskæftiger sig med medicinens kultur og historie gennem forskning, udstillinger og samlinger. Bloggen bruges som virtuelt idé forum af Medicinsk Museions medarbejdere. Her luftes nye idéer til forskningsprojekter, udstillinger og indsamlingsinitiativer, og her kommenterer man andre forskeres og museers projekter. Bloggen er et uformelt netværk med fagkolleger over hele verden, hvor alle kan følge med i diskussionen.

Blogpost nr. 1001, der er skrevet af museumsinspektør Søren Bak-Jensen, har overskriften: Making visible embryos — and the art of conservation. Professor og museumschef Thomas Söderqvist er primusmotor bag bloggen, men de fleste af medarbejderne på Medicinsk Museion bidrager. Bloggen begyndte på dansk, men som følge af Medicinsk Museions internationale forskningsprofil bliver den nu udelukkende skrevet på engelsk.

Som dansk pendant til Biomedicine on Display har Medicinsk Museion for nylig lanceret www.museionblog.dk. Det er også en kollektiv blog, men den er mere fokuseret på museets daglige arbejde og henvender sig som udgangspunkt til det mere almindelige museumspublikum.

Flere forskerblogs
Mange forskere og studerende på Københavns Universitet har i dag deres egne blogs. På blogs.ku.dk kan man følge med i, hvad der sker i forskerblogosfæren og finde en oversigt over de blogs, der lige nu er aktive.

Kontakt:
Formidlingsmedarbejder Bente Vinge Pedersen, bvpn@sund.ku.dk, tlf. 28 75 38 21