Darwin hitter i Danmark – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2009.07 > Darwin hitter i Danmark

20. juli 2009

Darwin hitter i Danmark

Darwinudstillingen er den mest velbesøgte udstilling i mere end 25 år på Statens Naturhistoriske Museum på Københavns Universitet.

Mere end 75.000 har set udstillingen Evolution på Statens Naturhistoriske Museum, siden den åbnede i februar, viser en opgørelse fra museet. Udstillingen er blevet til i anledning af 200-året for den store naturforsker Charles Darwins fødsel og 150-året for udgivelsen af hans banebrydende værk 'Arternes oprindelse'.

Hanne Strager, formidlingschef på Statens Naturhistoriske Museum, er meget tilfreds med det store besøgstal.

- Darwin hitter både herhjemme og i udlandet i anledning af jubilæumsåret. Vores udstilling er blevet meget populær i store dele af befolkningen. Også blandt et publikum, som vi normalt ikke ser meget til – gymnasieeleverne. Det er vi glade for, fordi samfundet har brug for flere med en naturvidenskabelig baggrund. Ikke mindst i disse tider, hvor fundamentalistiske religiøse kristne kredse i bl.a. USA har vind i sejlene med at fornægte Darwins udviklingslære og hele grundlaget for videnskabelig tænkning og dermed udviklingen af et moderne samfund, siger Hanne Strager.

Formidlingschef Hanne Strager, Statens Naturhistoriske Museum, mobil 28 75 10 62