1. september 2009

Guldroer bliver æresalumne

I forbindelse med udgvielsen af bogen 'Forskning i bevægelse' og Institut for Idræts festligholdelse af 100 året for idræt på Københavns Universitet, er roeren Eskild Ebbesen i dag blevet udnævnt til æresalumne på Det Naturvidenskabelige Fakultet.

Eskild Ebbesen, der er landskendt for sine fornemme idrætspræstationer inden for roning, er uddannet cand.scient. i human fysiologi fra Københavns Universitet, og har siden 2001 arbejdet med sundhedstest og motivation af medarbejdere i virksomheder gennem sundhedsfremmende projekter på arbejdspladsen. Med dagens udnævnelse af Eskild Ebbesen har alle universitetets otte fakulteter nu fået udnævnt æresalumner.

Fornem ambassadør
Det er Institut for Idræt, der har indstillet Eskild Ebbesen til titlen som æresalumne og i indstillingen hedder det bl.a.:

- Eskild Ebbesen er en enestående dygtig og succesrig idrætsudøver med mange toppræstationer i letvægtsroning bag sig. I ’Guldfireren’ har han siden 1994 vundet ni guldmedaljer ved VM og OL, heraf tre gange OL-guld - senest ved OL 2008 i Beijing.

- I forlængelse af sin uddannelse som cand.scient. i human fysiologi og sideløbende med sin eliteidrætskarriere har Eskild Ebbesen arbejdet professionelt med foredrag og rådgivningsvirksomhed om træning og sund livsstil. Han favner meget bredt som kommunikator og formår at få sit budskab ud.

- Med sit eksempel er Eskild Ebbesen en fornem ambassadør for såvel eliteidræt som motion og sund livsstil.

Om æresalumner
Æresalumnetitlen er et led i Københavns Universitets bestræbelse på at anerkende eksterne personers særlige indsats i relation til deres fag eller universitetet. Udvælgelsen af æresalumner sker på baggrund af en personlig indsats, et nationalt eller internationalt bidrag eller særlige relationer til Københavns Universitet. Udover æresalumnerne på de otte fakulteter har Rektoratet også indstillet en æresalumne, således at det samlede antal æresalumner indtil nu er ni. Navne og profiler på universitetets æresalumner kan læses på Alumneforeningen Kubulus hjemmeside.

Nyhedsteamet
KU Kommunikation