7. september 2009

Idéforslag til nyt museum er strømmet ind

Interessen for at tage del i et af danmarkshistoriens mest omfattende museumsprojekter er overvældende. Mere end 120 forslag fra ind- og udland er sendt ind til den store idékonkurrence, der skal give et bud på, hvordan Danmarks nye naturhistoriske museum kan se ud.

International opmærksomhed
Postbude og kurerfirmaer kom bogstaveligt talt på overarbejde, da de skulle levere de mange forslag til Statens Naturhistoriske Museum. Store plancher og skrevne forslag fra både danske og internationale arkitekter, kunstnere, designere og studerende er blevet afleveret i en lind strøm til museet.

- Det er overvældende at se de mange kreative og meget spændende forslag, der er kommet ind. At idékonkurrencen ville vække interesse blandt danske arkitekter var måske forventeligt, men at konkurrencen er kommet så bredt ud, at den også har fået international opmærksomhed, er meget positivt! Jeg synes, det tegner rigtig godt for fremtiden og vores planer om at få realiseret et nyt naturhistorisk museum omkring Botanisk Have, siger museumsdirektør Morten Meldgaard.

Kreative input efterlyst
Idékonkurrencen, der har en samlet præmiesum på 950.000 kr., har blandt andet til formål at indhente bud på, hvordan man bedst bygger et nyt museum omkring Botanisk Have. Herudover er der blevet efterlyst kreative ideer til, hvordan museet kan tage sig ud samt til, hvordan man bedst sammensætter udstillinger og samlinger på nye og tidssvarende måder, der går i spænd med Botanisk Have og de øvrige omgivelser.

Forude ligger nu en bedømmelsesfase, hvorefter vinderprojekterne offentliggøres den 28. oktober 2009. For at give alle interesserede mulighed for at følge med i tilblivelsen af det nye museum, vil vinderforslagene blive udstillet på Geologisk Museum, der er en del af Statens Naturhistoriske Museum.

Bag udskrivelsen af idékonkurrencen står Københavns Universitet, Universitets og Bygningsstyrelsen og Statens Naturhistoriske Museum. Læs mere om konkurrencen på www.nytnaturhistorisk.dk, hvor alle planerne for det nye museum bliver foldet ud.

Museumsdirektør Morten Meldgaard, MMeldgaard@snm.ku.dk, 28 75 10 36
Sekretariatsleder Rikke Sanderhoff, Mørch, rikkesm@snm.ku.dk, 30 50 66 21