11. september 2009

Ny vidensbydel på vej i København

Københavns Universitets Nørre Campus skal i fremtiden være en bydel for højteknologisk forskning og vidensudveksling mellem universitet, virksomheder, beboere og besøgende. Området - der er nabo til Rigshospitalet og Fælledparken - er hjemsted for sundhedsvidenskabelig, farmaceutisk og naturvidenskabelig forskning og uddannelse. Derfor vil sundhed og viden være omdrejningspunkt for udviklingen af bydelen.

Internationalt format
Bag udviklingen af den nye vidensbydel står Universitets- og Bygningsstyrelsen og Københavns Universitet i samarbejde med Københavns Kommune og Realdania.

- De kommende år skal vi udvikle en visionsplan for en vidensbydel med internationalt format på Nørre Campus. Væksten i universitetets forskning inden for sundhed og naturvidenskab giver hidtil usete muligheder for at tiltrække investeringer og skabe synergi mellem vidensinstitutioner og virksomheder i området, siger rektor for Københavns Universitet Ralf Hemmingsen, der er formand for projektets styregruppe.

Ud over viden skal bydelen rumme parker og rekreative byrum og tilbyde nye sundheds- og idrætstilbud, kulturelle oplevelser og bæredygtige boligområder.

Følg udviklingen af bydelen
Planerne vil blive til i dialog med brugere og borgere. I januar 2010 bliver der søsat en international idékonkurrence, der skal give kreative bud på, hvordan videns- og oplevelsesøkonomi kan understøtte hinanden i Nørre Campus. Vinderforslagene kåres i juni og bliver udstillet, så interesserede kan følge med i projektet.

Projektleder Thomas Møller Kristensen, Campus Plan & Byg, Københavns Universitet, tmkr@adm.ku.dk, 35 32 26 01
Kommunikationsmedarbejder Anna Høxbro Bak, bak@adm.ku.dk, 22 64 03 55