17. september 2009

Hele verden på cykel gennem København

Fredag eftermiddag vil flere hundrede udklædte, syngende og livsnydende studerende og medarbejdere fra alle dele af verden cykle igennem København i opgavecykelløbet CPH Campus Race. Cykelløbet arrangeres af Københavns Universitet og afholdes i år for anden gang.

HentCPH Campus Race skydes i gang fredag den 18. september kl. 13.00 på Frederiksberg Campus og slutter et par timer senere samme sted, og byder udover motion og godt samvær med folk fra Københavns Universitet, også på udfordringer for deltagernes kreativitet og viden om universitetet:

- Den grønne rute, som sidste år blev tegnet til de over 40.000 studerende og medarbejdere, som hyppigt cykler rundt mellem de forskellige campusområder i byen, vil fredag være udstyret med særlige poster, som vil give vores ansatte og studerende en sjov og anderledes oplevelse af vores universitet, siger den ansvarlige for cykelløbet Jacob Søby Bang, kommunikationschef på LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet.

Grøn integration
Cykelløbet styrker kendskabet til den grønne og cykelvenlige rute, der er mellem Københavns Universitets fire campusområder – og kan samtidig ses som et mini-integrationsprojekt, hvor nytilflyttede studerende og forskere fra alle dele af verden får mulighed for hurtigt at lære byen og ikke mindst byens universitet at kende på en sund og klimavenlig måde.

- På CPH Campus Race bliver ikke mindst nytilflyttede studerende og medarbejdere introduceret til, hvor let det er at komme omkring i byen på cykel. Som klimavenligt universitet håber vi på denne måde at få endnu flere til at vælge cyklen, når de dagligt bevæger sig rundt mellem campusområderne, siger Jacob Søby Bang.

Fremme ved målstregen
Vel i mål er der lagt op til hygge med medstuderende og kolleger fra hele Københavns Universitet. Der vil være præmieoverrækkelser samt lidt god mad, øl og vand i Byens Bedste Nye Café 2008, Café Væksthuset, som ligger i den fredede have på Frederiksberg Campus.

Se kort over rute og læs mere
CPH Campus Race
Kort over ruten

Kontakt
Kommunikationschef på LIFE, Jacob Søby Bang, jsb@life.ku.dk,
26 88 97 33
Programleder på løbet, Maja Petrine Lodahl, petrine@life.ku.dk