17. oktober 2009

Europas fremtid til debat

Folketingets europapolitiske ordførere og internationale EU-eksperter debatterer den 20. oktober om Europas og EU's fremtid. Det sker på det nystartede Center for Moderne Europæiske Studier (CEMES) på Københavns Universitet.

Hvad mener de danske partier om EU's fremtid, og hvilken rolle synes de, at Danmark skal spille i de kommende års europæiske samarbejde? Det får partiernes europapolitiske ordførere mulighed for at give deres bud på til CEMES' debatarrangement Europa hvad nu? Europas fremtid efter Irlands folkeafstemning.

- Vi håber, at debatarrangementet kan være med til at give et overordnet perspektiv på EU-debatten. Vi vil gerne være med til at få de danske politikere til at forholde sig lidt mere generelt til EU's fremtid og Danmarks rolle, end man ellers kunne frygte, de ville gøre, fortæller CEMES' viceleder, historiker Morten Rasmussen.

Det danske i internationalt relief
Selv om irerne ved den vigtige folkeafstemning om Lissabon-traktaten den 2. oktober stemte ja til Lissabon-traktaten, står EU i de kommende år over for en række store udfordringer institutionelt, økonomisk og politisk. Disse nye udfordringer vil to internationale eksperter og iagttagere af EU, Peter Ludlow (European Strategy Forum) og Kalypso Nicolaïdis (Oxford University) indlede arrangementet med en diskussion af.

- De to forskere er begge internationalt førende på området og kan bidrage til at sætte den danske debat i relief i forhold til de problemstillinger, der optager politikere og eksperter på det europæiske plan, siger Morten Rasmussen.

Program
Debatarrangementet er åbent for alle interesserede og løber af stabelen tirsdag den 20. oktober kl. 15.00 – 17.30. På programmet er:

15.00-16.15 Debat med Peter Ludlow (European Strategy Forum) og Kalypso Nicolaïdis (Oxford University).

16.15-17.30 Debat mellem folketingets europapolitiske ordførere.

Arrangementet finder sted på Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet, Njalsgade 126, lokale 22.0.11.

Læs mere om Center for Moderne Europæiske Studier.

Historiker og viceleder af CEMES Morten Rasmussen, mortenra@hum.ku.dk, 29 62 05 50
Kommunikationsmedarbejder Carsten Munk Hansen, Det Humanistiske Fakultet, carstenhansen@hum.ku.dk, 28 75 80 23