16. december 2013

15 unge KU-forskere får tidlig julegave

SAPERE AUDE

Det Frie Forskningsråd har uddelt de eftertragtede Sapere-Aude-bevillinger til 39 yngre forskertalenter, hvoraf de 15 er tilknyttet Københavns Universitet. Bevillingerne skal blandt andet gøre det muligt at gennemføre forskningsophold i udlandet og afholde eller deltage i internationale forskningskonferencer.

15 unge forskere fra Københavns Universitet har fået en tidlig julegave i form af en bevilling fra Det Frie Forskningsråds Talentprogram. Bevillingernes formål er at fremme forskermobiliteten nationalt som internationalt, herunder at styrke de yngre forskeres muligheder for at danne netværk og etablere et internationalt fodfæste for en videre forskerkarriere.

Forskerne kommer fra en bred vifte af fagområder, og deres forskningsprojekter spænder vidt, fra tarmforstyrrelsers indvirkning på udviklingen af type-2 diabetes til eksklusion og racisme i dansk kunst.

Bevillingerne er på cirka en halv million kroner hver og skal bruges i forbindelse med forskning. Læs om alle bevillingsmodtagerne og deres projekter nedenfor.

15 modtagere fra Københavns Universitet

Det Humanistiske Fakultet