16. december 2013

15 unge KU-forskere får tidlig julegave

SAPERE AUDE

Det Frie Forskningsråd har uddelt de eftertragtede Sapere-Aude-bevillinger til 39 yngre forskertalenter, hvoraf de 15 er tilknyttet Københavns Universitet. Bevillingerne skal blandt andet gøre det muligt at gennemføre forskningsophold i udlandet og afholde eller deltage i internationale forskningskonferencer.

15 unge forskere fra Københavns Universitet har fået en tidlig julegave i form af en bevilling fra Det Frie Forskningsråds Talentprogram. Bevillingernes formål er at fremme forskermobiliteten nationalt som internationalt, herunder at styrke de yngre forskeres muligheder for at danne netværk og etablere et internationalt fodfæste for en videre forskerkarriere.

Forskerne kommer fra en bred vifte af fagområder, og deres forskningsprojekter spænder vidt, fra tarmforstyrrelsers indvirkning på udviklingen af type-2 diabetes til eksklusion og racisme i dansk kunst. 

Bevillingerne er på cirka en halv million kroner hver og skal bruges i forbindelse med forskning. Læs om alle bevillingsmodtagerne og deres projekter nedenfor.

15 modtagere fra Københavns Universitet 


Det Humanistiske Fakultet
Angela Ling Huang 
Martin Demant Frederiksen 
Mathias Danbolt 

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Anna Jonsson 
Bjørn Olav Hald 
Toumas Oskari Kilpeläinen
Martin Saxtorph Bojer
Matthias Altmeyer

Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet 
Lars Behrendt 
Anne Lærke Sørensen
Martin Friedrichsen
Martin Rosenberg 
Michael Permin Nyberg

Det Juridiske Fakultet
Urska Sadl

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Marc Patrick Brag Klemp 

Kontakt

Nyhedsredaktør Anna Høxbro Bak
Mobil: 22 64 03 55