Hospitalspræsten har den sjælesørgeriske samtale

Lotte Mørk er hospitalspræst på Rigshospitalet og har noget helt unikt at tilbyde den enkelte patient og patientens nærmeste.

Til gavn siden 1479

Københavns Universitet påvirker danskernes liv og ændrer samfundet. I over 500 år har KU’s forskere og studerende produceret ny viden og innovation. Det bliver bl.a. til nye virksomheder, nye metoder til velfærd og sår frøene til bæredygtig vækst.

Universitet skaber viden, der i mange sammenhænge bliver brugt til løse konkrete problemer og udvikle samfundet – i Danmark og i resten af verden.  
       

Juraprofessoren sikrer dansk politisk indflydelse i EU

Professor Helle Krunke er med til at værne om dansk demokrati, når hun i EU-reformudvalget bruger sin viden om grundloven og forfatningsret.

Iskerneforskning gør os klogere på fremtidens klima

Når Helle Astrid Kjær forsker i grønlandske iskerner, får vi ny viden, som bruges til at udarbejde klimamodeller, der skal forudse fremtidens klima.

Følg lægen på Corona intensivafdelingen

Tag med Ulf Gøttrup Pedersen på arbejde. Han er overlæge på intensivafdelingen på Sjællands Universitetshospital i Køge og har stået i frontlinjen i behandlingen af de hårdest ramte corona-patienter.

Dorte giver Nina sproget tilbage

Nina søger efter ordene, men de kommer ikke nemt. Men det går bedre og bedre takket være audiologopæd Dorte Mohaban Saltoft. Hun underviser Nina, så hun kan få sit sprog tilbage, efter hun blev ramt af et stroke.

Is er en videnskab

Cathrine Østerberg står bag isbutikken Østerberg Ice Cream. Hun har læst fødevarevidenskab, og hendes uddannelse danner rammerne for den viden, hun hver dag bruger, når hun forsøger at lave den perfekte is.

Tag med forsvarsadvokaten på arbejde

Karoline Normann er en af Danmarks bedste forsvarsadvokater. Følg med hende, når hun skal forsvare sin klient, der er tiltalt for at være i besiddelse af otte kilo kokain.

Gymnasielæreren uddanner og danner næste generation

Tag med Niels Bendiksen Green på arbejde, når han på tre år gør store børn til unge voksne, der er parate til at træde ud i verden.

Over to milliarder mennesker tørster efter drikkevand

Jiwoong Lee omdanner havvand til drikkevand. Normalt kræver det store mængder af energi, men en ny metode afsalter vandet ved hjælp af CO2.

Tag på nattevagt med den nyuddannede læge Andreas

Andreas er en af de ca. 5.000 kandidater, som hvert år tager skridtet fra universitetet til arbejdsmarkedet, og som gør en forskel i Danmark og i ude i resten af verden.

KU start-up styrker integrationen

I firmaet Elderlearn sætter man udlændinge der er i gang med at lære dansk i kontakt med ældre mennesker. Det giver bedre integration, fællesskab og mindre ensomhed blandt ældre.