Is er en videnskab

Cathrine Østerberg står bag isbutikken Østerberg Ice Cream. Hun har læst fødevarevidenskab, og hendes uddannelse danner rammerne for den viden, hun hver dag bruger, når hun forsøger at lave den perfekte is.

Til gavn siden 1479

Københavns Universitet påvirker danskernes liv og ændrer samfundet. I over 500 år har KU’s forskere og studerende produceret ny viden og innovation. Det bliver bl.a. til nye virksomheder, nye metoder til velfærd og sår frøene til bæredygtig vækst.

Universitet skaber viden, der i mange sammenhænge bliver brugt til løse konkrete problemer og udvikle samfundet – i Danmark og i resten af verden.  
       

Gymnasielæreren uddanner og danner næste generation

Tag med Niels Bendiksen Green på arbejde, når han på tre år gør store børn til unge voksne, der er parate til at træde ud i verden.

Tag på nattevagt med den nyuddannede læge Andreas

Andreas er en af de ca. 5.000 kandidater, som hvert år tager skridtet fra universitetet til arbejdsmarkedet, og som gør en forskel i Danmark og i ude i resten af verden.

Over to milliarder mennesker tørster efter drikkevand

Jiwoong Lee omdanner havvand til drikkevand. Normalt kræver det store mængder af energi, men en ny metode afsalter vandet ved hjælp af CO2.

KU start-up styrker integrationen

I firmaet Elderlearn sætter man udlændinge der er i gang med at lære dansk i kontakt med ældre mennesker. Det giver bedre integration, fællesskab og mindre ensomhed blandt ældre.

Tag med forsvarsadvokaten på arbejde

Karoline Normann er en af Danmarks bedste forsvarsadvokater. Følg med hende, når hun skal forsvare sin klient, der er tiltalt for at være i besiddelse af otte kilo kokain.