Carlsberg hylder Nicolines læskedrik

VIRKSOMHEDSSAMARBEJDE er en del af Nicolines uddannelse. Hun er til eksamen med sin læskedrik, og Carlsberg sidder for bordenden.

Nicoline er nervøs. Hun skal præsentere sin læskedrik over for Carlsberg. Hun har fået til opgave at lave en alkoholfri drik på fermenteret base fra Carlsberg. Nicoline studerer på uddannelsen fødevareinnovation og sundhed. Det er i dén forbindelse hun og hendes medstuderende skal udvikle et bud på næste produkt for virksomhed.

Et møde med ’virkeligheden’ i form af, i dette tilfælde, Carlsberg kalder nerverne frem: Kan de se idéen? Lever produktet op til krav om bæredygtighed? Kan de lide smagen? Og kan de se for sig, at Nicolines læskedrik på et tidspunkt møder rigtige forbrugere i supermarkedet?

KORT OM SAMARBEJDE MED KU

  • Hvert år gennemføres mere end 400 virksomheds-samarbejder på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, hvor studerende løser konkrete opgaver for virksomheder.

  • Private og offentlige virksomheder har mange muligheder for at møde og samarbejde med forskere og studerende fra SCIENCE og det øvrige KU. Se mere her

Flere eksempler på uddannelser i forandring

Uddannelser i forandring

Studerende på Københavns Universitet bringer den nyeste forskning i spil i samfundet. Godt 20 pct. af de studerende skriver deres speciale i samarbejde med en ekstern partner f.eks. en virksomhed eller organisation. Næsten en tredjedel af de studerende vælger at tage et frivilligt praktikforløb ved siden af deres studie, og godt 100 nye virksomheder bliver etableret hvert år - af studerende.

De studerendes samspil med det omgivne samfund er med til at kvalitetssikre uddannelsernes indhold og undervisningsmetoder, så deres kvalifikationer matcher det samfund de skal være med til at bidrage til og udvikle - også når de springer ud som færdig kandidater.