Valgkamp

De 5 bedste valgplakater nogensinde – se dem her

Professor Peter Nedergaard viser de mest interessante valgplakater gennem historien.

Ugens Twitter-kommentar

Valgkampsrekorder: Op til valget i 1977 mistede Venstre 9,1 %-point tilslutning i valgkampen. I 1990 vandt Socialdemokratiet 6,6 %-point under valgkampen.

- Professor Kasper Møller Hansen, Center for Valg og Partier

Et valg ud over det sædvanlige

Samfundskriser, kandidat-overflod og bogstavleg over midten. Partiforsker og lektor i statskundskab Karina Kosiara-Pedersen giver her 3 bud på, hvad der kommer til at tegne det kommende Folketingsvalg:

1. Hvem kan løse klimakrisen og standse inflationen?
De næste uger afslutter en begivenhedsrig valgperiode udover det sædvanlige. En historisk Corona-krise, inflation som følge af Ruslands invasion af Ukraine, og en fortsat klimakrise udfordrede de folkevalgte, og vælgerne står nu over for at skulle bedømme, hvem der i næste valgperiode skal finde løsninger herpå.

2. Kandidater og partier i hobetal
Vælgerne har et historisk højt antal kandidater og partier at vælge mellem, og både deres politiske mærkesager og personligheder vil være på valgkampens dagsorden.

3. Åben bogstavleg: Hvem kan tælle til 90?
I modsætning til de seneste mange valg er regeringsdannelsen ikke givet at skulle ske i en af de to velkendte (rød eller blå) blokke, og derfor vil bogstav-legen om at tælle til 90 efter valget også være en del af valgkampen.

Find en forsker