Universiteterne har en særlig position og et ansvar for at forme en mere bæredygtig fremtid. Københavns Universitet har fokus på forskning og uddannelse, der bidrager til løsninger på bæredygtighed og globale udfordringer. Vi har derfor samlet forskernes blik på klimaudfordringerne, bæredygtighed og den grønne omstilling.
Sådan skaber vi fremtidens klimarobuste byer
Sådan omstiller vi landbruget
Sådan spiser du en klimavenlig kost
Sådan gør vi vores fødevaresystem mere klimavenligt
Sådan gør vi computere mere klimavenlige
Sådan bygger vi bæredygtigt
Sådan skaber vi grønne fællesskaber
Sådan påvirker klimaforandringerne vores natur
Her er fem forskningsprojekter der skal bidrage til en bæredygtig fremtid
Danmark og resten af verden står over for en stor udfordring, hvad angår klimaet. Forskere fra KU arbejder lige nu på at skabe løsninger, der kan hjælpe den grønne omstilling på vej.
Dansk opfindelse vil gøre verdens computerservere mere klimavenlige En ny, sublim algoritme udviklet af danske forskere kan mindske ressourceforbruget hos verdens computerservere enormt. Læs hele historien og find forskerne bag her.
Hvedegræs kan sænke CO2-udledning i landbruget markant Landbruget står for 20 procent af den samlede udledning af drivhusgasser i Danmark og er dermed en af de store syndere på klimafronten. Læs hele historien og mød forskerne bag her.
Skidtfisk, bløddyr og alger: Sådan kan fremtidens kost se ud Vi skal tænke nyt, hvis vi vil spise mere bæredygtigt og redde klimaet. En af mulighederne er at søge efter alternative fødekilder på bunden af havet. Læs hele historien og mød forskerne bag her.
Dit bio-skrald skal bruges som gødning på markerne Forskerne bag stort EU-projekt vil udvikle teknologi, der gør det lettere at omdanne skraldet i vores grønne bioposer til gødning på markerne. Læs hele historien og mød forskerne bag her.
Kemiker omdanner havvand til drikkevand En kemiker fra Københavns Universitet har opfundet en banebrydende, grøn teknologi, som på få minutter kan omdanne havvand til drikkevand ved hjælp af C02. Læs hele historien og mød forskerne bag her.