Universiteterne har en særlig position og et ansvar for at forme en mere bæredygtig fremtid. Københavns Universitet har fokus på forskning og uddannelse, der bidrager til løsninger på bæredygtighed og globale udfordringer.

Sådan gør vi computere mere klimavenlige

Computerservere er en af de helt store klimasyndere - faktisk på linje med den samlede flytrafik. Heldigvis har professor Mikkel Thorup fundet en løsning der kan nedsætte energiforbruget markant.

Sådan skaber vi fremtidens klimarobuste byer

Vi oplever store forandringer med klimaet i disse år. I Danmark ser vi det blandt andet som øget nedbør, hvilket flere gange har ført til oversvømmede gader, trafikkaos og vand i kældre. Men sådan behøver det ikke være.

Bæredygtigt byggeri

Allerede i dag kan vi spare op mod havdelen af CO2-udledningen ved nybyggeri, hvis vi bygger med træ frem for med konventionelle materialer som beton og stål.

Klimakampen i Arktis

Klimaforandringerne påvirker ikke kun os mennesker, men i ligeså høj grad den natur og verden vi lever i. Morten undersøger hvilke arter der står til at vinde og hvilke der står til at tabe.

Skru op for smagen - klimavenlig kost

Vi har i lang tid vist at vi skulle spise mere grønt, men vi gør det ikke. Det handler bl.a. om smagen.

Fremtidens landbrug

Hvordan kan man tænke et kvægbrug på andre måder end blot ved at justere på det allerede eksisterende? Og hvordan kan vi faktisk prøve at omstille til en grønnere retning?

Grønne fællesskaber

De valg du og jeg tager hver dag har en kæmpe betydning for klimaet. Men hvis vi skal ændre vores adfærd så er det rigtig rigtig svært at gøre alene og meget nemmere at gøre sammen.

Plantebaserede fødevarer

Lige efter biler så er det vi spiser faktisk den største CO2-synder her i Danmark. Se hvad det kræver, hvis vi skal gøre vores fødevaresystem mere klimavenligt.

Sustainability Science Centre

Centret fremmer tværfaglig forskning og samarbejde mellem forskere, erhvervsliv og beslutningstagere. Læs mere og se det store overblik over forskning inden for bæredygtighed her

 

Miljøretlig Forskningsportal

Miljøretten er i konstant udvikling, og hvert år afsiger danske og internationale domstole samt offentlige myndigheder hundredevis af domme og afgørelser inden for en bred vifte af emner, der alle omhandler miljøret. Få et overblik her

 

Loading...