Kronprinsessen belønner udvekslingsstuderende – Københavns Universitet

19. juni 2012

Kronprinsessen belønner udvekslingsstuderende

Australsk TREKLØVER

HKH Kronprinsesse Mary har i dag uddelt legatet The Crown Princess Mary Scholarship til to australske udvekslingsstuderende, der begge følger fag på Københavns Universitet.

Stephanie Arrowsmith, HKH Kronprinsesse Mary, Johanan Ottensooser. Foto: Jens Fink-Jensen

De to legatmodtagere er Stephanie Arrowsmith, University of Western Australia og Johanan Ottensooser, University Technology Sydney.

- I har sikkert også oplevet, at når man involverer sig og er åben for nye oplevelser, så får man så meget igen. Jeg håber, at jeres tid i Danmark har givet jer et nyt perspektiv både på jeres studier - og på jer selv, sagde HKH Kronprinsesse Mary i sin tale til de to australiere.

Dekan Henrik Dam, Det Juridiske Fakultet, Stephanie Arrowsmith, rektor Ralf Hemmingsen, HKH Kronprinsesse Mary, prorektor Thomas Bjørnholm, Johanan Ottensooser, dekan Ulla Wewer, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Foto: Jens Fink-Jensen Stephanie Arrowsmith studerer sundhedsvidenskab og moderne sprog, og hun følger en række kurser på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, som hun ikke ville kunne finde tilsvarende i Australien.

Johanan Ottensooser studerer jura og følger fag i international retsvidenskab på Det Juridiske Fakultet. Han valgte Danmark, fordi undervisningsformen med mindre klasser og bedre plads til dialog tiltaler ham.

De to udvekslingsstuderende er begge kendetegnet ved, at de har engageret sig i en lang række aktiviteter og frivilligt arbejde også uden for studierne.

Hyggelig - og lidt eksotisk

Foto: Jens Fink-JensenHvert år modtager Københavns Universitet næsten 2000 udvekslingsstuderende. De studerende kommer i sær fra USA, Australien, Tyskland og Sydeuropa.

- De internationale studerende er især tiltrukket af et stort engelsk fagudbud og livet i en storby, som er hyggelig, overskuelig og sikker at færdes i. Det er også attraktivt, at danskerne gerne taler engelsk, og så er det lidt eksotisk, at vi også har vores eget sprog, fortæller fuldmægtig Anne Bruun fra Det Internationale Kontor på Københavns Universitet.

Kontakt:
Mette Rousøe, mobil: 30 30 89 60