Australske Avril og Thomas får legat af Kronprinsessen – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Australske Avril og Th...

03. maj 2017

Australske Avril og Thomas får legat af Kronprinsessen

Royal belønning

HKH Kronprinsesse Mary uddelte onsdag The Crown Princess Mary Scholarship til Avril Francis og Thomas Lynch. De to australske udvekslingsstuderende har valgt at læse et semester på Københavns Universitet.

- Da I besluttede jer for at tage på udveksling, blev I sikkert præsenteret for en lang række mulige destinationer verden over. I jeres legatansøgninger lagde I imidlertid begge stor vægt på ønsket om specifikt at studere i København. I ville dygtiggøre jer inden for miljø- og byplanlægning og økonomi, hvor Københavns Universitet har meget at byde på, og I ønskede at få større kulturel forståelse for Danmark og danskerne, sagde HKH Kronprinsesse Mary i sin tale til de to studerende, der onsdag eftermiddag modtog The Crown Princess Mary Scholarship på Københavns Universitet.

Årets legatmodtagere er Avril Jane Francis fra Griffith University og Thomas Patrick Lynch fra University of Queensland.

Rektor Henrik C. Wegener holder tale til legatmodtagerne og HKH Kronprinsesse Mary. Klik på billedet for at få i stor størrelse.

Avril Francis har en bachelorgrad i Environmental Engineering og er i gang med at tage en Master of Urban & Environmental Planning (miljø- og byplanlægning). I studieåret 2015/16 modtog hun Griffith Award for Academic Excellence. Ud over sine faglige bestræbelser lægger Avril stor vægt på frivilligt arbejde. Hun har blandt andet udført frivilligt arbejde som underviser i engelsk og idræt for dårligt stillede børn i Cambodia.

Thomas Lynch er i gang med en bachelorgrad i økonomi. Ud over sit engagement i det akademiske arbejde er Thomas aktiv i foreningslivet, hvor han involverer sig i sociale og kulturelle arrangementer. Han har blandt andet arbejdet frivilligt som Inter-College Counsel Cultural Conventor, hvor han har arbejdet med studerende, der har forskellige faglige og kulturelle baggrunde.

-Jeg håber, at I vil drage fordel af jeres udvekslingsophold i København, og at det ikke kun vil medvirke til et mere internationalt sind og udbrede jeres akademiske evner men også, at det vil give jer uforglemmelige oplevelser, sagde HKH Kronprinsesse Mary i sin tale til de to legatmodtagere.

Fra venstre: Australiens ambassadør Damien Miller, legatmodtager Avril Francis, HKH Kronprinsesse Mary, legatmodtager Thomas Lynch og rektor for Københavns Universitet Henrik C. Wegener. Klik på billedet for at få i stor størrelse.

Københavns Universitet modtager hvert år omkring 2000 ansøgninger fra udvekslingsstuderende, hvoraf de fleste kommer fra USA, Australien, Tyskland og Sydeuropa.

Chefkonsulent Charlotte Autzen
KU Kommunikation