Forskning 12.02.2021 Mælkevejen kan myldre med planeter med oceaner og kontinenter som Jordens Jorden, Venus og Mars blev skabt af små støvpartikler med is og kulstof, lyder det i nyt studie fra Københavns Universitet. Opdagelsen baner vej for, at Mælkevejen kan være fyldt med vandholdige planeter.
Klima 09.02.2021 Den arktiske permafrost udleder mere CO2 end vi troede Der kan være større CO2-udledning forbundet med den smeltende permafrost i Arktis end hidtil antaget. Et internationalt forskerhold med en forsker fra Københavns Universitet har opdaget, at bakterier i jorden frigiver…
DATALOGI 05.02.2021 Computer fortæller om man dør af COVID-19 Ved hjælp af patientdata kan kunstig intelligens med 90 procent nøjagtighed vurdere, om folk vil dø af COVID-19 eller ej, viser ny forskning fra Københavns Universitet. BMI, køn og højt blodtryk er blandt de tungest…
evolution 04.02.2021 Ny forskning overrasker: Vi ligner primitive fisk mere, end vi troede At lunger og lemmer var nyskabelser, der kom med hvirveldyrenes overgang fra vand til land, er den almindelige opfattelse hos mange. Men faktisk fandtes det genetiske grundlag for lunger og lemmer allerede i en af vores…
plantevidenskab 28.01.2021 Dannelsen af træ kan nu følges i real-time – kan måske gavne klimaet og byggebranchen i fremtiden Med en genteknologisk metode er det nu for første gang muligt at se, hvordan veddet inde i planter bliver bygget. Den nye forskning i planters cellevægge udført af bl.a. Københavns Universitet åbner op for at skabe…
insekter 19.01.2021 Ny invasiv bladlus fundet på æbletræer i Danmark Bladlusen Aphis spiraecola er et invasivt skadedyr, som nu for første gang er opdaget i Danmark af forskere fra Københavns Universitet. Udbredelsen af bladlusen er endnu ukendt, men den kan blive et besværligt skadedyr…
evolution 06.01.2021 Sådan er verdens mærkeligste pattedyr blevet så bizart Næbdyret er ofte blevet kåret som verdens mærkeligste pattedyr. Det lille ande-bæver-agtige dyr fra Australien har nemlig et væld af bizarre kendetegn. Det lægger fx æg i stedet for at føde unger, sveder mælk ud gennem…
svampe 25.10.2019 Gratis svampeapp: Brug din mobil til at artsbestemme svampe Kan du kende de svampe, du finder på din vej? Statens Naturhistoriske Museum er en af hovedkræfterne bag Danmarks Svampeatlas, som nu giver mulighed for, at du kan finde ud, hvilken art svamp du står overfor. Du skal…