Bakteriekultur

Bakteriekultur – vores liv i mikrobernes verden

En podcastserie om menneskets samliv med mikroberne.

Gennem reportager, interviews og lydkunst guider dine værter Marie Chimwemwe Degnbol og Cecilie Glerup dig rundt i vores samliv med de trillioner af bakterier, der lever i, på og ved vores kroppe.

De seneste års mikrobiomforskning har vist, at de fleste mikrober er livsnødvendige for vores overlevelse, og at vi derfor skal tage os godt af dem. Men når vi kigger tilbage på historien har mennesket gennem flere hundreder år indædt bekæmpet mikrober, fordi de også kan gøre os syge. Samtidig har vi også arbejdet sammen med dem i forbindelse med hverdagens gøremål som madlavning, børnepasning og hygiejne – måske helt uden at vide det?

Denne podcast undersøger, hvordan de usynlige liv hænger sammen med menneskenes liv. I fire tematiske afsnit spørger vi hvordan vores samliv har påvirket os historisk, biologisk, eksistentielt og politisk. Du kan høre om mikrober og mad, mikrober og sundhed, mikrober og forældreskab og om kunsten at få øje på de usynlige væsner.

Lyt med på Apple podcast her

Lyt med på Spotify her

Lyt med på Google podcast her

Om podcasten

Podcastserien er udgivet af Medicinsk Museion og støttet af Veluxbevillingen ”Microbes on the Mind” og Novo Exellence centeret Center for Basic Metabolic Research Københavns Universitet. 

Produktion, tilrettelæggelse, manuskript, klip, lyddesign og værtsskab af Marie Chimwemwe Degnbol og Cecilie Glerup. 

Musik af Andreas Markus. 

Lydkunst af Tine Friis og Eduardo Abrantes. Baum & Leahy, Sofie Birch og Maria Brænder. 

Mastereret af Nikolaj Dalsgård.

Grafik af Tirsdag Ohrt.

Læs mere om podcasten her

Flere tankevækkende KU-podcasts