Søgetal 2020 05.07.2020 Højeste ansøgertal nogensinde Den 5. juli var der ansøgningsfrist til bacheloruddannelserne i kvote 1. Københavns Universitet har modtaget 33.703 ansøgninger, hvilket svarer til en stigning på mere end 35 procent.
03.07.2020 Prestigefuld bevilling til forskning i sundhed og digitalisering Katharina Ó Cathaoir, adjunkt ved Det Juridiske Fakultet, modtager det prestigefulde Pro Futura Scientia Fellowship til sin forskning i, hvordan lovgivningen kan sikre inklusion af marginaliserede grupper i data-drevne,…
tysk 03.07.2020 Danske elever og studerende kan lide at have tysk – og de synes, det er vigtigt Tyskundervisningen er god og varieret, og det er vigtigt at lære tysk. Sådan svarer elever i folkeskolen og gymnasiet samt tyskstuderende på universiteter og læreruddannelser, når de bliver spurgt, hvad de synes om…
Succes 30.06.2020 Grøn indsats har reduceret CO2-udledning med 70 procent Københavns Universitet har siden 2006 reduceret CO2-udledningerne fra energiforbrug og transport med 70 procent. De gode resultater bliver afsættet for en endnu mere helhedsorienteret og ambitiøs indsats, hvor KU sætter…
Jobnyt 25.06.2020 Erfaren forsker bliver ny prodekan Professor i eksperimentel biofysik, Lise Arleth, tiltræder 1. oktober 2020 som prodekan for forskning på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, SCIENCE, på Københavns Universitet.
Integration 25.06.2020 Integration af flygtninge kræver håndholdte løsninger Igennem tre år har projektet ’THREAD’ aktiveret mere end 600 flygtningekvinder gennem deres eksisterende evner inden for tekstilhåndværk.
18.06.2020 Stor tilfredshed med nyuddannede jurister En ny undersøgelse viser en fordobling af antallet af jobopslag for jurister over de seneste 10 år. Især i Centraladministrationen er behovet for juridiske kompetencer steget.
Nationalt videnskabsår 10.06.2020 Et juleunivers i naturvidenskabens navn En julekalender for hele familien, hvor døren åbnes til naturvidenskabens spændende verden, er omdrejningspunktet for et stort samarbejde mellem TV 2, Niels Bohr Institutet på Københavns Universitet og Nordisk Film…
Ny undersøgelse 28.05.2020 Tre ud af fire internationale studerende har været ængstelige under coronakrisen Mange internationale studerende ved Københavns Universitet har kæmpet med isolation, ensomhed og ængstelse under nedlukningen af Danmark, viser ny undersøgelse.
20.05.2020 KU-startup hjælper medarbejdere med at holde aktive pauser både sammen og hver for sig Virksomheden Pleaz er knap nok et halvt år gammel, men har allerede både Néstle og L’Oréal som kunder til deres digitale platform. Corona, der først var en forhindring, blev i stedet nøglen til succes for startuppen, de…
Essaykonkurrence 20.05.2020 Corona-essaykonkurrence spreder sig som virus på KU Bring din faglighed i spil og belys Coronakrisen fra netop din vinkel med et essay – og vind fine præmier.
Ny dekan 14.05.2020 Ny dekan til Det Humanistiske Fakultet Dekan på Det Teologiske Fakultet, Kirsten Busch Nielsen, har sagt ja til at stå i spidsen for Det Humanistiske Fakultet fra den 1. juni 2020 og indtil en ny dekan er ansat – forventeligt i løbet af foråret 2021.
Teknologi 13.05.2020 3D-gennembrud: Nu kan alle printe en interaktiv model af hjernen En ny metode udviklet af forskere på Københavns Universitet gør det muligt for alle at printe interaktive ting i 3D. Det kan for eksempel være modeller af hjernen, som lærere i fremtiden kan bruge som redskab i…
Angst 30.04.2020 Sådan håndterer du angst i en coronatid Angst har flere ansigter. Krisen forstørrer problemerne for særligt én type angst. Den gode nyhed er, at der er noget, du kan gøre.
Startup 15.04.2020 Studenter-startup vil demokratisere kvalitetskontrol i fødevareindustrien Startup-virksomheden BIRanalyzers (nu Zymoscope, red. marts 2021) er ved at skabe et nyt system for kvalitetskontrol af øl, som er både billigt og pålideligt, og som dermed har potentiale til at gøre især…
Coronavirus 06.04.2020 Tre nye KU-projekter får støtte fra regeringen til kamp mod COVID-19 Regeringen har afsat yderligere 100 millioner kroner til forskning og udvikling i kampen mod coronavirus. Tre nye forskningsprojekter fra Københavns Universitet modtager regeringsstøtten.
CRISPR 03.04.2020 Forskningsgennembrud: Mennesker var ikke de første, der udnyttede CRISPR til egne formål Vi mennesker er langt fra de første til at udnytte CRISPR. Det viser banebrydende forskning fra Københavns Universitet, som er med til at redefinere, hvad CRISPR faktisk er. Forskerne har nemlig opdaget, at primitive…
Coronavirus 02.04.2020 Kunstig intelligens skal forudsige corona-patienters risiko for respirator Ved hjælp af kunstig intelligens er eksperter fra Københavns Universitet i gang med at lave computermodeller, der skal beregne risikoen for, at en coronapatient får brug for intensiv behandling og respirator. Det nye…
Paracetamol 25.03.2020 Sundhedsforskere finder løsning på livsfarlig bivirkning Gennem forsøg med rotter har forskere fra Københavns Universitet formentlig fundet årsagen bag et stort fald i blodtryk hos patienter, der modtager intravenøs smertestillende medicin.
04.03.2020 Ny teknologi ind i den juridiske uddannelse Med en bevilling fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse kan undervisere på Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet fremover tage et teknosofikum, som lærer dem at tænke nye teknologier ind i de juridiske fag…
04.03.2020 Bevilling til tværfagligt forskningsprojekt om platformsarbejde i Danmark Udvikling, muligheder og udfordringer i et juridisk og sociologisk perspektiv.
EliteForsker 27.02.2020 Arkæolog Tobias Richter modtager EliteForsk-prisen 2020 Arkæolog Tobias Richter fra Det Humanistiske Fakultet er en af årets modtagere af Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-pris. Han får den flotte anerkendelse for sit arbejde med at forstå, hvorfor…
Rejsepolitik 24.02.2020 Færre flyrejser skal sikre et grønnere universitet Fremover skal medarbejdere og ledere fra Københavns Universitet tænke grønt, når de rejser ud i verden. Fokus på klimavenlige transportformer og virtuelle møder skal begrænse antallet af flyrejser.
Pris 04.02.2020 Prominent forsker får Dronning Margrethe II’s Videnskabspris Prisen uddeles af Videnskabernes Selskab, og går i år til professor Anja Groth for hendes forskning i epigenetik. Overrækkelsen, der sker ved Majestæten selv, skulle egentlig have fundet sted i april, men forventes på…
målplan 30.01.2020 Dekan: Det er vigtigt, vi får en god proces Arbejdet med fakultetets målplan for 2021-24 går i gang i råd og udvalg. Dekan Jesper Kallestrup svarer på tre skarpe om forårets strategiproces.