Optag 26.07.2019 Københavns Universitet optager flere studerende end i 2018 7.326 ansøgere får i dag tilbudt en studieplads på en af Københavns Universitets bacheloruddannelser. Det er en stigning på 6,6 procent i forhold til sidste år. Af de optagne er 83,7 procent kommet ind på deres…
Søgetal 2019 05.07.2019 Flere ansøgninger trods karakterkrav Efter to år med tilbagegang i antallet af ansøgninger til Københavns Universitets bacheloruddannelser har der i år været en fremgang på cirka 5 procent i forhold til 2018. Samtidig er to nye uddannelser kommet godt fra…
NY LEDER PÅ STATSKUNDSKAB 01.07.2019 Fra forskning og udenrigspolitik i Oslo til statskundskab i København Med 25 års erfaring med forskning og rådgivning af norske regerings- og udenrigspolitikere bliver Nina Græger den 16. september 2019 ny institutleder på KU's Institut for Statskundskab.
Bevilling 26.06.2019 Universitetsalliance bliver pilot for et "europæisk universitet" Europa-Kommissionen har netop udvalgt universitetsalliancen 4EU+, som Københavns Universitet er medlem af, som pilot for Erasmus+-programmet ”European University”.
BRIC 26.06.2019 Professor Anders H. Lund bliver ny direktør for BRIC Den nye direktør for BRIC, Københavns Universitet, begynder 1. juli i år. Det bliver professor Anders H. Lund, som har været konstitueret direktør siden juni sidste år, hvor han afløste professor Kristian Helin.
uddannelse 26.06.2019 Matematikernes vilde job: De forhindrer cyberangreb, designer computerspil og laver milliard-investeringer Mange matematikere har job, der er anderledes, end hvad de fleste nok forestiller sig. Nogle afværger cyberangreb og andre jonglerer med milliarder. Både jobviften og efterspørgslen på talknusere er stor, og…
Ledelse 19.06.2019 Efterlysning: Københavns Universitets bestyrelse søger ny formand og to nye medlemmer Den 1. januar 2020 har universitetets bestyrelse brug for tre nye eksterne medlemmer, herunder en ny formand. Jagten er derfor nu sat ind for at finde kandidater, der lever op til de formelle krav og…
Personalepolitik 12.06.2019 Retningslinjer for håndtering af krænkende handlinger kommer i høring Københavns Universitets Personalepolitiske Udvalg sender nu et nyt forslag til retningslinjer om krænkende handlinger som mobning og seksuel chikane i høring i relevante råd og udvalg på universitetet.
Satsning 30.05.2019 Nyt institut skal beskrive jordens og menneskets mangfoldighed Igennem forskning i jordens og livets oprindelse, livets udbredelse og genetiske diversitet samt menneskets vekselvirkning med jorden vil forskerne på det nye institut, Globe Institute, bidrage til en dybere forståelse…
Kunstig intelligens 28.05.2019 Fristet til at snyde med eksamensopgaven? Kunstig intelligens opdager dig med 90 procent sikkerhed Forskere fra Københavns Universitet kan ved hjælp af big data og kunstig intelligens nu med næsten 90 procent sikkerhed afgøre, om du selv har skrevet din opgave eller fået en anden til at gøre det for dig.
Uddannelse 27.05.2019 Ny master i neurorehabilitering skal styrke praktikerne Københavns Universitet udvider med en ny master i neurorehabilitering. Den er målrettet fysioterapeuter, sygeplejersker, ergoterapeuter, læger og andre praktikere, som sideløbende med et arbejde kan dykke ned i hjernen…
ROYAL ANERKENDELSE 13.05.2019 Kronprinsessen belønner australske udvekslingsstuderende Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary uddelte den 13. maj The Crown Princess Mary Scholarship til to australske studerende, der er på udvekslingsophold på Københavns Universitet.
Scholars at risk 09.05.2019 Fængslet forsker og menneskerettighedsforkæmper får rektorstøtte Københavns Universitets rektor støtter den saudiarabiske historiker og menneskerettighedsforkæmper dr. Hatoon al-Fassi i et brev til Saudi Arabiens konge. Støttebrevet er en del af arbejdet i Scholars at Risk.
vaccine 03.05.2019 Nålefri vaccination skal beskytte børn mod farlige virusser Vaccine som dråber eller pulver kan forhindre millioner af mennesker i at få hepatitis B. Vaccination uden nåle er nemlig både sikrere og billigere end indsprøjtninger. Man er dog stadig ikke i mål med at fremstille en…
Pris 30.04.2019 Forskertalent hædres med Boserupprisen Den lægevidenskabelige pris Boserupprisen går i år til postdoc Nicolai J. Wewer Albrechtsen for hans innovative bidrag til forskning i metabolisme og proteomics. Prisen uddeles ved en ceremoni den 4. maj 2019 i Domus…
ETIK 03.04.2019 Danmark spiller central rolle i stort europæisk projekt om ansvarlig studie- og forskningspraksis Uvidenhed hos de unge og et stigende pres på den enkelte forsker i den videnskabelige verden gør, at der er brug for undervisning i god studie- og forskningspraksis. Forskere fra Københavns Universitet skal afdække…
Bevillinger 02.04.2019 Millionregn til fire professorer på Københavns Universitet Hvordan stopper vi tilbagegangen i verdens biodiversitet? Hvor meget vil kvantemekanikken med bl.a. avancerede computere omforme vores fremtid? Og hvilke hemmeligheder kan vi hive ud af planternes celler, så vi kan…
Anerkendelse 28.03.2019 Tre KU-forskere får EU's mest prestigefulde forskningsbevilling Forskere fra tre forskellige fakulteter på Københavns Universitet modtager det Europæiske Forskningsråds fornemmeste individuelle bevilling - et Advanced Grant.
Budgetmodel 21.03.2019 KU ruster budgetter til mere frontforskning Øget ledelsesansvar, bedre dækning af forskningens følgeomkostninger og bedre udnyttelse af bygninger. Det er temaerne i KU’s nye budgetmodel. Den skal skabe større sammenhæng og understøtte, at KU kan huse flere…
Bevillinger 14.03.2019 Fem projekter med KU-forskere modtager bevillinger fra Innovationsfonden Innovationsfonden har bevilliget i alt knap 72 millioner kroner til fem forskellige forskningsprojekter med forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, repræsenteret. Bevillingerne skal gå…
Innovation 06.03.2019 Medicinstuderende og godt på vej med idé der skal forhindre urinvejsinfektioner Tre medicinstuderende fra Københavns Universitet har siden sidste forår arbejdet sammen om en idé, der skal modvirke, at sygehuspatienter får urinvejsinfektioner, når de bruger kateter. Iværksætter-teamet hedder VIOBAC,…
Energi 05.03.2019 På sporet af den næste generation af katalysatorer Sol- og vind-energi skal mangedobles for at løse verdens stigende behov for miljøvenlig energi de næste 30 år. Derfor vil katalysatorer, som kan sikre lagring af sol- og vind-energi i brændstoffer og kemikalier, spille…
Samarbejde 28.02.2019 Universitetsalliance skal skabe europæiske uddannelser Københavns Universitet bliver nu medlem af universitetsalliancen 4EU+, der skal uddanne europæere, som kan samarbejde på tværs af sprog, grænser og fagligheder. 4EU+ har netop søgt om midler til samarbejdet gennem…
UNGE FORSKERE HÆDRES 28.02.2019 EliteForsk-pris til Rebecca Adler-Nissen Professor i statskundskab og forsker i international politik Rebecca Adler-Nissen modtager EliteForsk-pris for sin forskning i diplomati og disinformation.
Atlas over huden 25.02.2019 Verdens første atlas over huden ser dagens lys Forskere fra Købehavns Universitet har lavet det første atlas over menneskehudens proteinsammensætning. Det bliver i dag offentliggjort på et videnskabeligt symposium ved indvielsen af universitetets nye…