9. juli 2021

OL på 60 sekunder: Fra græsk myte til moderne mega-event

Overblik

De Olympiske Lege opstod i Antikkens Grækenland til ære for guderne. I dag er OL - udover et sportslig overflødighedshorn - penge, politik og propaganda.OL står for døren. Og mens vi venter på, hvordan legene i Tokyo kommer til at forløbe, fortæller professor Hans Bonde om OL's udvikling - og ikke mindst hvordan De Olympiske Lege siden deres genfødsel i slutningen af den 19. århundrede er blevet brugt som storpolitisk arena. Se videoen ovenfor.

Jeg vil opfordre alle til at se OL - både fordi der garanteret vil ske noget vanvittigt politisk, og fordi det er et nationalt overflødighedshorn, hvor vi kan håbe på at danskerne vinder nogle medaljer.

Hans Bonde, Københavns Universitet 

Kontakt

Professor Hans Bonde
Institut for Idræt og Ernæring
Københavns Universitet

hbonde@nexs.ku.dk
Telefon: +45 35 32 08 62

Emner

Læs også