1. december 2022

Ny vicedirektør skal styrke innovation og erhvervssamarbejdet

Ansættelse

Københavns Universitet ansætter Andreas Blohm Graversen som ny vicedirektør for innovation og erhvervssamarbejde.

Andreas Blohm Graversen
Andreas Blohm Graversen bliver ny vicedirektør for innovation og erhvervssamarbejde og skal dermed være med til at styrke universitetets relationer til omverdenen.

Det bliver Andreas Blohm Graversen, som skal stå i spidsen for en helt ny afdeling, der skal styrke universitetets relationer til omverdenen.

Andreas Blohm Graversen kommer fra en stilling som kontorchef i erhvervsministeriets departement, hvor han har været chef for det erhvervspolitisk område. På Københavns Universitet skal han være med til at sætte endnu mere turbo på KU’s arbejde med skabe innovation og indgå i erhvervssamarbejde.

- Der er et voksende fokus på universiteternes evne til at skabe innovation og indgå i erhvervssamarbejde og andre forpligtende partnerskaber. Derfor opruster vi nu med en ny vicedirektør på området, og jeg glæder mig meget til at få Andreas med om bord, lyder det fra David Dreyer Lassen prorektor for forskning.

Innovation som central komponent

Ambitionen om at styrke innovation og entreprenørskab som centrale komponenter i uddannelser og forskning er allerede i fuld gang. For eksempel slog Københavns Universitet i sidste uge dørene op til KU Lighthouse et helt nyt innovationscenter, som bliver et samlingspunkt for studerende, forskere og eksterne samarbejdspartnere, der ønsker at arbejde på tværs af faglige discipliner. 

Det arbejde kan den nye vicedirektør bruge som trædesten til at sætte endnu mere fokus på området.

- Jeg ser et stort potentiale for at Københavns Universitet styrker arbejdet med innovation og erhvervssamarbejde endnu mere, og jeg glæder mig til at være med til at udvikle området sammen med mine nye kolleger i afdelingen, fællesadministrationen og resten af universitetet, så den impact vi har tydeligere matcher universitetets samlede præstationer og formåen, siger Andreas Blohm Graversen. 

Kontakt

Christoffer Nyborg
Kommunikationsrådgiver
21938606
cny@adm.ku.dk

Emner

Læs også