Unges digitale intimitet 15.05.2019 Unge, der deler billeder uden samtykke, bliver ratet lavt på selvkontrol Unge-profilundersøgelsen 2017 bidrager med mere viden om situationer, hvor billede-deling foregår, sagde sociolog Jakob Demant blandt andet til konference om forebyggelse med 250 deltagere.
ROYAL ANERKENDELSE 13.05.2019 Kronprinsessen belønner australske udvekslingsstuderende Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary uddelte den 13. maj The Crown Princess Mary Scholarship til to australske studerende, der er på udvekslingsophold på Københavns Universitet.
DNA-forskning 10.05.2019 5.000 år gammel familie-tragedie opklaret De mystiske omstændigheder vedrørende en 5.000 år gammel massegrav i Polen er nu blevet afdækket af et internationalt forskerhold med universiteterne i København og Aarhus i spidsen. Ofrene blev slået ihjel på brutal…
Scholars at risk 09.05.2019 Fængslet forsker og menneskerettighedsforkæmper får rektorstøtte Københavns Universitets rektor støtter den saudiarabiske historiker og menneskerettighedsforkæmper dr. Hatoon al-Fassi i et brev til Saudi Arabiens konge. Støttebrevet er en del af arbejdet i Scholars at Risk.
Patientfællesskaber 30.04.2019 Skræddersyede patientfællesskaber vinder frem på sociale medier Patienter søger erfaringsbaseret og specialiseret viden på sociale medier som Facebook, indikerer antropologisk forskning.
Arbejdsmiljø 29.04.2019 Sociologisk forskning anvendt i ny kampagne Som en del af opfølgningen på en rapport med sociologisk forskning har Trafikselskabet Movia igangsat en kampagne, der skal mindske grænseoverskridende adfærd over for billetkontrollører.
GMO 27.04.2019 Risiko og unaturlighed kan ikke retfærdiggøre EU’s restriktive GMO-regler GMO-lovgivningen i EU er ekstremt restriktiv og hindrer, at nye GMO-planter kan blive godkendt. Motivationen for lovgivningen er at GMO-planter både udgør en risiko og er unaturlige. Men argumenterne om risiko og…
Forsker og business-talent 26.04.2019 Forsker, iværksætter og businesstalent Forsker i økonomi Christina Gravert er udvalgt til Berlingskes Talent100-liste.
Bevillinger 02.04.2019 Millionregn til fire professorer på Københavns Universitet Hvordan stopper vi tilbagegangen i verdens biodiversitet? Hvor meget vil kvantemekanikken med bl.a. avancerede computere omforme vores fremtid? Og hvilke hemmeligheder kan vi hive ud af planternes celler, så vi kan…
fiskesnack 01.04.2019 Danske forskere laver Siamesisk mudderkarpe om til næringsrig fiskesnack To forskere fra Institut for Idræt og Ernæring ved Københavns Universitet har i samarbejde med bl.a. UNICEF udviklet og testet en ’fiskesnack’ som den cambodianske regering kan bruge til at bekæmpe underernæring.…
Anerkendelse 28.03.2019 Tre KU-forskere får EU's mest prestigefulde forskningsbevilling Forskere fra tre forskellige fakulteter på Københavns Universitet modtager det Europæiske Forskningsråds fornemmeste individuelle bevilling - et Advanced Grant.
Budgetmodel 21.03.2019 KU ruster budgetter til mere frontforskning Øget ledelsesansvar, bedre dækning af forskningens følgeomkostninger og bedre udnyttelse af bygninger. Det er temaerne i KU’s nye budgetmodel. Den skal skabe større sammenhæng og understøtte, at KU kan huse flere…
Bevillinger 14.03.2019 Fem projekter med KU-forskere modtager bevillinger fra Innovationsfonden Innovationsfonden har bevilliget i alt knap 72 millioner kroner til fem forskellige forskningsprojekter med forskere fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, repræsenteret. Bevillingerne skal gå…
FØDSELSDEPRESSION 07.03.2019 Hvis kvinden scorer 11 har hun sandsynligvis fødselsdepression Forskere fra Københavns Universitets Center for Tidlig Indsats og familieforskning sikrer, at metode til screening for fødselsdepression kan blive brugt på samme måde i hele landet.
Undervisning 05.03.2019 Ny bog skal lære elever at like og dele med omtanke LIKE hedder en ny gratis og forskningsbaseret undervisningsbog, som klæder gymnasie- og folkeskoleelever på til at undgå de digitale mediers mange faldgruber. Bogen giver eleverne det teoretiske fundament til at forstå…
Energi 05.03.2019 På sporet af den næste generation af katalysatorer Sol- og vind-energi skal mangedobles for at løse verdens stigende behov for miljøvenlig energi de næste 30 år. Derfor vil katalysatorer, som kan sikre lagring af sol- og vind-energi i brændstoffer og kemikalier, spille…
HJÆLP VED HJERNESKADE 04.03.2019 20-minutter-test kan sikre bedre hjælp til apopleksi-ramte Forskere har tilpasset og afprøvet en 20-minutters test, som muliggør en hurtig screening af de kognitive problemer hos personer med hjerneskade.
pædagogik 02.03.2019 Daginstitutionen ruster nationen til at modstå fremtidens trusler Daginstitutionen er ikke bare et sted, hvor forældre kan få passet deres børn, så de kan gå på arbejde. Den er gennem historien blevet set som en investering, der skal klæde fremtidens borgere på til fx at modstå…
NYE REGLER OM JOB-KRÆNKELSER 01.03.2019 KU-forskning ændrer regler for krænkelser på jobbet Organisationskonsulent og cand. mag i psykologi og virksomhedsstudier Mille Mortensens forskning ænder nu Arbejdstilsynets vejledning om psykisk arbejdsmiljø.
Samarbejde 28.02.2019 Universitetsalliance skal skabe europæiske uddannelser Københavns Universitet bliver nu medlem af universitetsalliancen 4EU+, der skal uddanne europæere, som kan samarbejde på tværs af sprog, grænser og fagligheder. 4EU+ har netop søgt om midler til samarbejdet gennem…
europa 28.02.2019 De store europæiske lande trækker EU i hver sin retning I bogen Europas mange omveje tager fem forskere temperaturen på EU ved at analysere fem store europæiske landes forhold til samarbejdet. Forskernes diagnoser tegner ikke godt for EU, som fremstår splittet og uden fælles…
UNGE FORSKERE HÆDRES 28.02.2019 EliteForsk-pris til Rebecca Adler-Nissen Professor i statskundskab og forsker i international politik Rebecca Adler-Nissen modtager EliteForsk-pris for sin forskning i diplomati og disinformation.
Scholars at risk 19.02.2019 Universiteter styrker global indsats for akademisk frihed Seks danske universiteter åbner nu en dansk afdeling af den internationale netværksorganisation Scholars at Risk.
UDDANNELSE 19.02.2019 Arbejdsgiverne glæder sig til de nye erhvervskandidater i statskundskab Læs statskundskab på deltid og arbejd 25 timer om ugen ved siden af. Det er konceptet for Institut for Statskundskabs nye 4-årige erhvervskandidatuddannelse.
Klima 12.02.2019 Smeltende indlandsis fører sand for milliarder med sig Ny forskning viser, at den fortsat stigende afsmeltning fra Grønlands indlandsis fører til enorme sandaflejringer langs den grønlandske kyst. Og de aflejringer skaber en stor indkomstmulighed for landet, der kæmper med…