10. maj 2010

Studerende fra KU vinder innovationskonkurrence

Holdet "The Carrots" bestående af fire studerende fra KU og en CBS-studerende har vundet videokonkurrencen Copenhagen Welfare Challenge. Under overskriften "Mindre kriminalitet – mere tryghed" har studerende konkurreret om at levere de bedste Vinderholdet The Carrotsbidrag til Københavns Kommunes arbejde med at gøre byen til et tryggere sted at bo. Konkurrencen er en del af Next Generation - et 4-årigt EU-finansieret projekt, som skal fremme entreprenørskab og innovation på universiteterne i Hovedstadsregion.

En god idé til 10.000 kr.

The Carrots vinder konkurrencen og prisen på 10.000 kroner for en idé om at skabe tryghed i København ved at koble studerende og udsatte unge i arbejdet med at skabe nye muligheder og gøre drømme til virkelighed. The Carrots består af Chia-Ying Lee, Shuang Wu, Michael Plesner, Kim Stig Andersen (alle KU) samt Roberta Toso (CBS). Se The Carrots vindervideo.

De fem studerende på vinderholdet har arbejdet sammen på tværs af studier og nationaliteter, og netop tværfaglighed har været et fokusområde i Copenhagen Welfare Challenge. Målet har været at koble de studerendes teoretiske viden med en virkelig udfordring.

- Danske studerende er teoretisk velfunderede, og vi ved, at de gode ideer udvikles og udfordres, når forskellige fagligheder mødes. Som led i projekt Next Generation søsætter vi innovative initiativer som fx Copenhagen Welfare Challenge og casebaseret undervisning, hvor vi kommer ud på de enkelte fag. Her træner vi studerende i at sætte deres faglighed i spil ved at skabe konkrete kreative løsninger til samfundsrelevante problemstillinger, udtaler Trine Middelbo, der er leder af det humanistiske studentervæksthus Katalyst på KU. Væksthuset har i samarbejde med Københavns Kommune og studentervæksthusene Katapult fra KU og Idea House CBS faciliteret konkurrencen.

Juryens bedømmelse

Prisen blev overrakt af administrerende direktør i København Kommune, Claus Juhl, ved finalen på Københavns Rådhus den 10. maj.

- The Carrots viser et proaktivt løsningsforslag, der er lokalt forankret og kobler ressourcesvage såvel som stærke unge i et fællesskab. Det vurderes, at idéen om at tænke innovativt i lokalområdet og vifte "guleroden" for den, der vil, står så stærkt, at The Carrots vinder Copenhagen Welfare Challenge 2010, lyder juryens bedømmelse af The Carrots' løsning.