12. oktober 2011

Test en last og smag et svin

KULTURNAT

Fredag den 14. oktober kan du møde forskning i øjenhøjde, når Københavns Universitet inviterer interesserede i alle aldre til anderledes og lærerige oplevelser på fakulteter, institutter og museer.

Kokkeskole på LIFE. Foto: Lizette Kabré.På kulturnatten kan du blandt andet opleve forskere på slap line, tage din bamse med til lægen, gå på lyn-madskole, se teologisk stand-up eller bare spadsere en tur i de smukke illuminerede universitetshaver på Frederiksberg. Få et overblik over fakulteternes arrangementer på https://kulturnatten.ku.dk/.

De store spørgsmål på få minutter

Hvis du er interesseret i Universet, kan du lægge vejen forbi Det Naturvidenskabelige Fakultet og høre oplæg om bl.a. sorte huller, solstorme; den stigende magnetiske aktivitet fra Solen. Der er også mulighed for at få en omgang stand-up-fysik, hvor fysikerne præsenterer hver deres fag på bare ti minutter.

Og hvis du tror, at alle forskningsresultater er skabt af hårdt slid på laboratorierne, kan du på Det Farmaceutiske Fakultet blive lidt klogere, når lektor Birger Brodin og forsanger i Magtens Korridorer, Johan Olsen, fortæller om de uheld og tilfældigheder, der er en del af naturvidenskabens uheldige heltes store opdagelser.

Uden mad og drikke

Traditionen tro står kulturnatten på LIFE – Det Biovidenskabelige Fakultet i den gode smags navn og tilbyder smagsprøver på blandt andet 'Dybhavsgris carpaccio', et populærvidenskabeligt madshow og en madskole, hvor børn og voksne under kyndig vejledning af en madudvikler kan lære at lave lynhurtig mad med nordiske råvarer.

På både Det Biovidenskabelige og Det Farmaceutiske Fakultet er der gode undskyldninger for at slukke tørsten, når de indvier gæsterne i de forskellige faser i det gamle håndværk at brygge øl og fortæller mere om uddannelsen til brygmester. Har man andre laster, man ønsker indsigt i, er der mulighed for at teste tobakken og blive klogere på de forskellige tobaksprodukters indhold af nikotin. Også apotekernes rygestopprodukter vil blive gransket nøje af farmaceuterne.

En sund sjæl i et sundt legeme

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet kan du opleve en aften med en række foredrag med fokus på sundhed, sygdom og det gode liv. Forskerne vil blandt andet fortælle om søvn, hukommelse, indlæring, og afhængighed. Og på fakultetets bamsehospitalet kan børn og barnlige sjæle i fællesskab behandle tilskadekomne bamser.

Det Teologiske Fakultet bliver aftenen sluttet med et foredrag om Kierkegaard som teologiens joker efterfulgt af en teologisk omgang stand-up: 'Theology After Dark'.

Kommunikationsmedarbejder Jens Fink-Jensen
KU Kommunikation