28. april 2011

Eske Willerslev får Forskningskommunikationsprisen

kommunikationspris

Professor Eske Willerslev fra Københavns Universitet modtager i år videnskabsministerens Forskningskommunikationspris. Willerslev, der er leder af Grundforskningscentret GeoGenetik får prisen for at formidle sine banebrydende DNA-opdagelser på en spændende og engagerende måde.

Professor Eske WillerslevVidenskabsministeriet skriver i en pressemeddelse, at Willerslevs forskning har ændret vores opfattelse af fortiden: Han har kortlagt indvandringen til Nordamerika, fundet 150.000 år gammel skov under den grønlandske indlandsis og påvist en halv million år gammelt liv i Sibiriens tundra. Ved at videreudvikle dna-analyser har Willerslev gjort revolutionerende opdagelser inden for evolutionsbiologien på nyt såvel som på fortidigt materiale.

39-årige Eske Willerslev er en verdensstjerne inden for den naturvidenskabelige forskning og blev i år tildelt den danske EliteForsk-pris. Men ikke nok med, at han er en dygtig forsker, han er også enestående til at formidle sine opdagelser til et bredt publikum.

Læs hele pressemeddelsen på Videnskabsministeriets hjemmeside

Center for GeoGenetik

Eske Willerslev er leder af grundforskningscenteret GeoGenetik på Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet.

På centerets hjemmside kan man altid følge med i den aktuelle forskning og forskernes mange spændende rejser på jagt efter ny viden. Forskningsfokus præsenteres på denne måde:

"Nøgleordene for vores arbejde er fossil dna, masseuddøen, klimaforandringer og menneskets indvandringer. Vi vil gerne punktere gamle myter - og komme med bedre forklaringer på nogle af de helt store spørgsmål i menneskets og dyrenes udvikling. "

Centerleder Eske Willerslev

Emner