30. juni 2011

Mobilt havemiljø hitter på Roskilde festival

NY UDDANNELSE

Ansøgningsfristen til mange af landets uddannelser nærmer sig med hastige skridt. Og der er rift om opmærksomheden, ikke mindst for de nyere uddannelser. En af dem er uddannelsen til have- og parkingeniør på Københavns Universitet, hvor en gruppe studerende har indtaget årets Roskilde Festival med et grønt åndehul.

Den mobile have ruller ind på festivalpladsenDet er studerende fra LIFE - Det Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, der har designet en mobil have med temaet 'VARMERE VILDERE VÅDERE', som skal skabe opmærksomhed på Roskilde Festivalen omkring uddannelsen.

Og festivalgæsterne strømmer allerede til den mobile have, hvor de blandt kunstgræs, planter og små træer kan nyde livet med en øl og høre mere om, hvad uddannelsen byder på.

Der er god stemning i haven- Den mobile have er et initiativ fra de studerende, som gerne vil have flere medstuderende på uddannelsen. Folk som måske ellers ikke ville have hørt om uddannelsen, kan på Roskilde festivalen høre mere om, hvad have- og parkingeniøruddannelsen handler om. Man bliver bl.a. ekspert i, hvordan man ved hjælp af beplantninger kan klimatilpasse byerne, eksempelvis med grønne tage, der optager regnvand og særlige træer, som reducerer temperaturen i byerne, siger studieleder for uddannelsen Susanne Ogstrup.

Oplev stemningen fra haven og se flere billeder på facebook.

Hvad laver en have- og parkengeniør?

Der slappes af i havenHave- og parkingeniører arbejder med byens grønne områder. Grønne åndehuller i byen har stor betydning for menneskers sundhed, fordi de er afstressende og giver os et bedre helbred. Samtidig kan naturen i byen reducere klimaskabte problemer som oversvømmelser og hedebølger. Som have- og parkingeniør kan man med udgangspunkt i sit kendskab til planter og deres vækstforhold udvikle konkrete løsninger til glæde for klima og mennesker.

Uddannelsen udbydes af Erhvervsakademi Sjælland (EASJ) og gennemføres i et sam­arbejde mel­lem Skov & Landskab ved LIFE - Det Biovidenskabelige Fa­kultet på Københavns Universitet og Akademiet for grønne uddan­nelser, Roskilde Tekniske Skole.

Ansøgningsfrist

Der er ansøgningsfrist til uddannelser på Københavns Universitet tirsdag den 5. juli kl. 12.

Læs mere om have- og parkingeniøruddannelsen på Det Biovidenskabelige Fakultet - LIFE.

Læs mere om Københavns Universitets uddannelser på studier.ku.dk.

Kontakt

Studerende Jakob Lundgaard Lykkebo
Mobil: 23 60 35 31
Studerende Marie Krøgh Westh
Mobil: 30 53 08 32