Kan verden og vægten bære? – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > 2012 > 2012.10 > Kulturnat 2012

10. oktober 2012

Kan verden og vægten bære?

KULTURNAT

Fredag den 12. oktober åbner Københavns Universitet dørene helt op og inviterer alle ind for at snuse til videnskaben. Der er noget for enhver smag, hvad enten du interesserer dig for klimaet, din hunds kondital eller mormormad.

På kulturnatten åbner Københavns Universitet dørene for alle interesserede.Kig ind bag dørene i universitetets historiske festsal, hvor forskerne debatterer i stearinlysets skær. Under overskriften 'Kan verden bære?' sætter fire korte debatter fokus på hver sin verdensdel fra Arktis til Asien og tager fat om nældens rod - vores indstilling til en bæredygtig fremtid - tør vi ændre os selv? Der er også grøn quiz med præmier, gratis kåljuice og rundvisninger i Fiolbiblitoteket, hvor bogormen bor.

Lys på himlen og i haven

I Botanisk Have vil der bl.a. være lanterner en masse på himlen.Kom helt tæt på stjernerne, når Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, inviterer til en sand lysfestival. Der bliver åbnet for Observatoriet og den store, gamle stjernekikkert fra 1895. Få en snak med astronomerne, der også stiller deres egne kikkerter op. Herefter kan du gå en romantisk tur i den nyrenoverede Botanisk Have, hvor lyskunstnere tænder en vrimmel af stjerner i mørket. Der vil være talrige lanterner på himlen såvel som på søen og farvede spots på træer og drivhuse.

Fedt og smerte

Nogen gange skal der mere til end en spadseretur for at få et langt liv, og det kigger Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet nærmere på. Her kan du afprøve forskellige motionsformer på egen krop og blive klogere på, hvordan hunde og katte også bliver bliver ramt af deres ejeres usunde livsstil. Er du modig, kan du teste din smertetærskel, når forskere og studerende demonstrerer neurologiske forsøg.

Softice er et sikkert børne-hit. På Kulturnatten kan den fås gratis på universitetet, Husk desserten!

Endelig skal der skal også være plads til ren nydelse og den står blandt andet farmaceuterne  for, når du kan brygge øl sammen med lokale bryggeriaspiranter, som indvier dig i det ældgamle håndværk. Til den søde tand inviterer Institut for Fødevarevidenskab til en verden af mad og videnskab, når Københavns eneste mejeri byder på lækker softice. Sidst men ikke mindst kan du opleve fremtidens mormormad i Gastronomisk Legestue, der eksperimenterer i køkkenet og præsenterer resultaterne i 'Mormormad - reconstructed'.

Kommunikationsmedarbejder Mette Rousøe