08. maj 2014

Kronprinsessen belønner flittige udvekslingsstuderende

AUSTRALSK TREKLØVER

HKH Kronprinsesse Mary har i dag uddelt The Crown Princess Mary Scholarship til to australske udvekslingsstuderende, der begge læser på Københavns Universitet.

De to legatmodtagere er Emma Bowers, University of New Souh Wales og Harry Barton, Monash University i Australien. Foto: Agnès Colbert. (Klik for at downloade billede i høj opløsning)

- I har vist, at I har faglige evner ud over det sædvanlige. Men lige så vigtigt er det, at I har et smittende engagement som rækker langt ud over universitetsbøgerne. I griber muligheden for at få en international oplevelse, og det vil komme jer til gode - ikke kun fagligt men også personligt, sagde HKH Kronprinsesse Mary i sin tale til de to australske udvekslingsstuderende, da hun i dag uddelte The Crown Princess Mary Scholarship ved et arrangement på Københavns Universitet.

Emma Bowers studerer jura og valgte et udvekslingsophold, fordi hun var tiltrukket af den anderledes undervisningsform på jurastudiet i København. Harry Barton studerer biologi og geografi og gik bevist efter et ophold i København på grund af byens grønne profil.

Rektor Ralf Hemmingsen (t.h.) var vært ved legatuddelingen. Foto: Agnès Colbert (Klik for at downloade billede i høj opløsning)

Begge studerende har flotte anbefalinger med i baggagen fra deres australske universiteter og bliver beskrevet som hårdtarbejdende og ambitiøse – også udenfor universitetet. HKH Kronprinsesse Mary roste samtidig de to for at have modet til at tage ud og opleve verdenen:

- Jeg håber, at det at tilbringe et semester i København vil give jer nye perspektiver på jeres internationale syn på tingene, og at de faglige og personlige oplevelser I opnår her, vil give jer ny viden og inspiration til jeres fremtidige arbejde.

Hvert år modtager Københavns Universitet næsten 2000 udvekslingsstuderende. De studerende kommer især fra USA, Australien, Tyskland og Sydeuropa.

Kommunikationsmedarbejder
Mette Rousøe