20. oktober 2014

Top-universiteter skaber grøn guide til universiteter

GRØN RÅDGIVNING

Ti af verdens bedste universiteter udgiver nu Green Guide for Universities på den internationale konference Making Universities Sustainable Conference, som finder sted i København i denne uge. Guiden gør det lettere for universiteter rundt om i verden at blive mere bæredygtige.

Den nye Green Guide for Universities. Klik på guiden for at hente den i pdf.

International Alliance of Research Universities (IARU), der består af nogle af verdens bedste universiteter, blandt andre Yale University, University of Cambridge og Københavns Universitet, har udgivet Green Guide for Universities. Vejledningen fokuserer på at dele erfaringer og viden om, hvordan universiteterne kan blive mere bæredygtige. Guiden bliver lanceret på en konference som finder sted i relation til kongressen Global Challenges: Achieving Sustainability, i København fra den 22. til den 24. oktober 2014.

- Universiteter har muligheden for at skabe forståelse for bæredygtighed hos nutidens studerende og morgendagens ledere og påvirke deres forventninger til, hvordan verden bør se ud. Green Guide for Universities giver virkelige eksempler, som kan inspirere til innovation og en grøn indsats på universiteter rundt om i verden, siger Jørgen Honoré, universitetsdirektør på Københavns Universitet.

Solceller på taget af Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet (Søndre Campus).

Green Guide for Universities er udviklet i et samarbejde mellem IARU universiteterne og den internationale tænketank Sustainia. Guiden præsenterer eksempler på, hvordan miljømæssig, økonomisk og social succes kan gå hånd i hånd. Vejledningen indeholder 23 inspirerende cases, der har gjort en forskel på IARU-universiteter.

- På Københavns Universitet har vi allerede opnået ambitiøse mål. Vi har reduceret vores energiforbrug per person med 20 procent, og vi har nedsat vores CO2-udledning per person med næsten 30 procent siden 2006. Mange af vores bygninger er blevet gjort mere energieffektive, for eksempel ved at erstatte ventilationsanlæg, installere LED-belysning, isolere rør og gøre arbejdet i laboratorierne mere energieffektivt, siger Jørgen Honoré.

Klik på guiden for at hente den i pdf.

IARU universiteterne håber med guiden at inspirere til grøn innovation på universiteter rundt om i verden. Green Guide for Universities kan downloades gratis på IARU’s hjemmeside og på Grøn Campus' hjemmeside

Du kan også få den trykte udgave af Green Guide for Universities på konferencen Making Universities Sustainable Conference og på kongressen Global Challenges: Achieving Sustainability.

Projektleder Tomas Refslund Poulsen
Campus Service