Danmark mangler kvinder i forskningen – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > Danmark mangler kvinde...

23. november 2015

Danmark mangler kvinder i forskningen

Karriere

Mange danske kvinder med en ph.d.-grad inden for naturvidenskab vælger jobs inden for erhvervslivet i stedet for at forfølge en forskerkarriere, fordi de mener, at det giver bedre jobsikkerhed og bedre balance mellem arbejdsliv og familieliv. Det er en skam, mener Københavns Universitet, som på fredag slår dørene op for et arrangement, der sætter fokus på, hvordan universiteterne kan tiltrække flere kvindelige forskere, og hvad der skal til for at skabe et attraktivt arbejdsmiljø for begge køn.

Blot én ud af fem professorer er kvinde. Og der er meget få kvinder på listen over prestigefulde forsknings-bevillinger og priser.

Mange kvinder mener nemlig, at en lederstilling inden for forskningen hænger dårligt sammen med et familieliv. Det skal der gøres noget ved, ifølge dekan på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet, John Renner Hansen:

-  Vi vil meget gerne skabe de bedst tænkelige rammer for kvinder, der drømmer om at gøre karriere inden for den naturvidenskabelige forskning. De udgør en værdifuld ressource, som vi ikke vil gå glip af.  Derfor afholder vi arrangementet på fredag, som skal give os input til, hvordan vi i endnu højere grad kan støtte op omkring kvinder, der ønsker at tage næste skridt på karrierestigen, siger John Renner Hansen.

Ved arrangementet ”Research, Gender and Career in Natural Sciences” deltager kvindelige topforskere fra bl.a. USA, Storbritannien og Sverige samt en række topforskere fra Danmark. Det er arrangeret af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet under ledelse af Biologisk Institut, og det er gratis at deltage og åbent for alle, både studerende, forskere og offentligheden.

Se det fulde program på Biologisk Instituts hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig.

Det er muligt at få eksklusive interviews med oplægsholderne.

Tid:
Fredag den 27 november kl. 13.00 – kl. 16.30.
Sted:
Lundbeckfond Auditorium på Biologisk Institut, Ole Maaløes Vej 5, 2200 København N.

Kommunikationsansvarlig Helle Blæsild, Biologisk Institut
Mobil: 28752076