29. november 2017

Store EU bevillinger til originale og banebrydende forskningsidéer

ERC bevillinger

Fem forskere på Københavns Universitet har netop modtaget den glædelige nyhed om, at de er blandt de 329 topforskere fordelt over hele Europa, der får det prestigefulde ERC Consolidator Grant. De fem forskere får tilsammen omkring 70 mio. kr.

Danmark får denne gang i alt ti ERC Consolidator Grants - fem til Københavns Universitet, fire til DTU og et til Syddansk Universitet.

ERC-bevillingerne gives til at opbygge et team omkring en original og banebrydende forskningsidé. Det europæiske forskningsprogram er kendetegnet ved at være fri forskning, der udspringer af den enkelte forskers viden og ideer, og dermed giver forskerne en unik mulighed for at fordybe sig i sin forskningside. En af dem er Hans H. Wandall fra Center for Glycomics på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

- Jeg er både stolt og glad for den anerkendelse af vores fagområde som en ERC-bevilling afspejler. Bevillingen er en helt unik mulighed for at fokusere og skærpe vores forskning. Den vil utvivlsomt hjælpe os i arbejdet med bedre at forstå, hvordan kulhydrater påvirker vores cellulære maskineri. Det er vores store mål, at det vil bane vejen for nye og mere præcise behandlingsstrategier, siger professor Hans H. Wandall.

Læs mere om Hans H. Wandall og de øvrige forskeres projekter ved at følge læs mere linkene i boksen til højre.