JUR-forsker får pris for at styrke dansk erhvervsliv – Københavns Universitet

Nyheder > Alle nyheder > JUR-forsker får pris f...

22. november 2018

JUR-forsker får pris for at styrke dansk erhvervsliv

Sebastian Felix Schwemer er nr. 3 fra højre på ovenstående foto

ErhvervsPostdoc Sebastian Felix Schwemer modtager Tietgenprisen, der er en af de største priser til yngre forskere i Norden. Tietgenprisen honorerer forskere, der skaber værdi for erhvervslivet.

Sebastian Felix Schwemer, ErhvervsPostdoc ved Det Juridisk Fakultet på Københavns Universitet, har modtaget Tietgenprisen på i alt 500.000 kr. Han deler prisen med Mette Trier Damgaard, adjunkt ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet.

Sebastian Schwemer modtager prisen for sin forskning under sin ph.d., hvor han havde fokus på den nødvendige harmonisering af EU-lovgivningen for at sikre europæiske virksomheders fortsatte konkurrencedygtighed på det det digitale område. Priskomiteen bag Tietgenprisen roser Sebastian Schwemer både for sin forskning, men også for samarbejdet med fx aktører i dansk erhvervsliv og den offentlige sektor. Endelig er priskomiteen imponeret over hans engagement i it- og iværksættermiljøet hvor han er bl.a. en af initiativtagerne til et iværksætterfælleskab og en teknologifestival.

I dag er Sebastian Schwemer ErhvervsPostdoc, og han er fortsat optaget af digitaliseringens betydning for jura. I sit nuværende forskningsprojekt, støttet af Innovationsfonden og i samarbejde med Dansk Internet Forum (DIFO), fokuserer Sebastian Schwemer på, hvordan (ulovlig) indhold på internettet reguleres og hvilken rolle forskellige aktører, f.eks. domæneadministratorer, spiller i forhold til at forebygge kriminalitet. Her opstår et spændingsfelt, hvor private aktører bliver opmuntret til selv at fastlægge, hvordan indholdet bliver håndhævet. Det leder til et komplekst sammenspil mellem regulering og selvregulering.

Sebastian Schwemer fik Tietgenprisen overrakt af professor og formand for Tietgenpriskomiteen Peter Møllgaard under Danish Society for Education and Business (DSEB) og International Chamber Of Commerce (ICC) Danmarks Årsmiddag den 21. november. Peter Møllgaard lod bl.a. følgende ord følge med prisen:

”Begge prisvindere bidrager med stærk og relevant forskning, som de publicerer fint. I priskomiteen er vi særligt imponerede over, hvordan Mette og Sebastian begge har formået at levere et betydeligt engagement uden for det akademiske miljø og samarbejder med både offentlige institutioner, danske virksomheder og vores uddannelsesinstitutioner”.

Om Tietgenprisen

Tietgenprisen er blevet uddelt siden 1929, hvor den blev indstiftet for at markere 100-året for C.F. Tietgens fødsel. Prisen er en af de mest prestigefyldte, danske hædersbevisninger, der uddeles til yngre forskere i Nordeuropa. Prisen er gennem årene givet til store talenter og personligheder. Den belønner unge forskertalenter inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora, der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene.

Tidligere modtagere af Tietgenprisen:

• 2017: Lektor Charlotte Jonasson
  • 2016: Lektor Marcus Møller Larsen