26. juni 2019

Professor Anders H. Lund bliver ny direktør for BRIC

BRIC

Den nye direktør for BRIC, Københavns Universitet, begynder 1. juli i år. Det bliver professor Anders H. Lund, som har været konstitueret direktør siden juni sidste år, hvor han afløste professor Kristian Helin.

Professor Anders H. Lund bliver den nye direktør for Biotech Research and Innovation Centre (BRIC), Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet. Han begynder officielt i sit nye job 1. juli 2019.

”Anders Lund har længe været en vigtig del af BRIC’s historie og udvikling og repræsenterer i høj grad BRIC’s fokus på excellence, nyskabelse og en høj faglighed. Derudover er han en vellidt og nærværende lederfigur med en stor forståelse for BRIC’s særlige kultur, fælleskab og udvikling og dermed et naturligt valg til posten. Jeg glæder mig til samarbejdet med Anders, og sammen med det øvrige SUND ser jeg frem til, at BRIC fortsætter den positive udvikling,” siger dekan Ulla Wewer.

Anders H. Lund har været gruppeleder på BRIC siden 2004. I juni sidste år blev han konstitueret direktør, og fra 1. juli i år bliver han direktør efter en international søge- og ansættelsesproces. Han vil være direktør de næste fem år med mulighed for tre års administrativ forlængelse. Han følger efter professor Kristian Helin, som havde været direktør ved BRIC siden 2003 og startede centret.

”Jeg er både stolt og beæret over at være betroet med denne stilling. Min vision for BRIC’s fremtid er at fortsætte med at styrke de fire søjler, som gør BRIC til et forskningscenter på eliteplan: Forskning, menneskene, teknologi og forskningskultur, samt at levere uddannelse og undervisning på højeste niveau. Vores mål skal være at udvikle både fremragende forskning og fremragende forskere, som ikke er bange for at stille de store og modige spørgsmål,” siger Anders H. Lund.

Fra 2011 til 2017 var han direktør af ph.d.-programmet Molecular Mechanisms of Disease. Fra 2014 til 2019 var han medgrundlægger og leder af ph.d.-karriereprogrammet PCAP. Han har desuden ledet europæiske ph.d.-programmer og et stort nationalt teknologiplatformsprogram.

Anders H. Lund forsker inden for kræftbiologi med fokus på de molekylærer mekanismer, der ligger til grund for kræftudvikling, herunder translational kontrol, ikke-kodende RNA og ribosombiologi.

Kontakt:
Professor og direktør Anders H. Lund, +45 35325657, anders.lund@bric.ku.dk