11. marts 2020

Coronavirus: Forholdsregler for studerende, medarbejdere og besøgende på KU

Covid-19

Følg med i hvilke forholdsregler universitetet tager i forbindelse med forebyggelse af coronasmitte i Danmark.

Opdateret den 11. marts kl 22:21

Universitetet lukker fra fredag

For at afbøde konsekvenserne af en spredning af coronavirus har regeringen besluttet, at studerende og ansatte på alle landets universiteter ikke skal møde på universitetet. Al unødvendig aktivitet lukkes ned og fysisk studieaktivitet stopper fra torsdag den 12 marts. Studerende sendes hjem i foreløbig to uger.

De studerende behøver ikke at komme på universitetet torsdag den 12 marts. Hvis man har behov for at hente materiale i forbindelse med ens studie på universitetet, har man dog mulighed for det torsdag. Universitetet vil være lukket fra fredag. Universitetet vil forsøge at understøtte selvstudium og fjernundervisning. De studerende skal så vidt muligt fortsætte studierne på egen hånd og vil modtage SU.

Alle universitetets medarbejdere, der ikke er nødvendige for universitetets kritiske drift, sendes hjem hurtigst muligt og i foreløbig to uger frem fra den fredag den 13. marts. Universitetet - inkl. dets museer - vil være lukket fra fredag. Kun medarbejdere, der varetager kritiske funktioner, bør være fysisk tilstede på institutionerne, herunder for at forberede lukningen fredag. Det er den lokale leder, der afgør hvem der skal møde på arbejdet under nedlukning af universitetet.