8. september 2020

Topforsker og britisk COVID-19 ekspert slutter sig til KU fra Imperial College

Coronavirus

Den engelske forsker og sygdomsmodelleringsekspert Dr. Samir Bhatt begynder snart i en ny ansættelse på Københavns Universitet. På Imperial College har han været en nøgle-ekspert i den britiske COVID-19 håndtering, ligesom han har rådgivet New York State om deres håndtering af coronavirus. Nu modtager han Novo Nordisk Fondens Young Investigator Award til at starte sin egen forskningsgruppe på Institut for Folkesundhedsvidenskab i København.

Samir Bhatt

Når Københavns Universitet rekrutterer forskere fra verdens førende forskningsinstitutioner, er det noget særligt. Det er ingen undtagelse, når det gælder Dr. Samir Bhatt. Han vil nu blive ansat på Institut for Folkesundhedsvidenskab fra sin position på det prestigefyldte Imperial College London.

”Jeg er meget begejstret over snart at komme til Københavns Universitet. Jeg glæder mig til at starte min nye forskningsgruppe i feltet mellem mine interesser inden for computational biologi, epidemiologi, matematisk modellering og machine learning,” siger Samir Bhatt.

Rekrutteringen af Samir Bhatt er lykkedes takket være en Young Investigator Award, som han nu modtager fra Novo Nordisk Fonden. Den er på 25 millioner kroner og dækker løn og forskningsudgifter til den nye forskningsgruppe.

Stort scoop

Samir Bhatt har erfaring fra mange forskellige forskningsfelter, men matematisk modellering er kernen af hans ekspertise.

Senest har han været COVID-19 modelleringsekspert for det Britiske Scientific Advisory Boards modellerings-sektion. Det gjorde han som del af Imperial Colleges COVID-19 response team. Den amerikanske guvernør for staten New York Andrew Cuomo har også udnævnt Samir Bhatt som særlig COVID-19 rådgiver for Staten New York.

”Det er et stort scoop for os at være i stand til at rekruttere Samir Bhatt. Han er internationalt anerkendt for sit enestående arbejde med sygdomsmodellering og sin nyskabende brug af machine learning indenfor folkesundhedsvidenskab. Det er også grunden til, at han er en del af COVID-19 håndteringen i Storbritannien. Hans tilstedeværelse her vil gøre os i stand til at få endnu mere viden fra de unikke danske sundhedsdata og starte samarbejder med de allerbedste,” siger Institutleder Steffen Loft fra Institut for Folkesundhedsvidenskab.

Stort data-fokus

Henover årene har Samir Bhatt lavet matematiske modeller i mange forskellige slags forskning. For eksempel har han udgivet en videnskabelig artikel om boliger i Afrika, og han overvejede engang at blive en kvantitativ analytiker eller ”quant” i finansverdenen.

Det meste af han forskning drejer sig dog om sygdom og sundhed. Hans mest citerede publikation handler om effekten af kontroltiltag mod malaria i Afrika. Det er siden blevet blåstemplet af WHO og bliver stadig brugt til at analysere kontroltiltag i dag.

”Som forsker er jeg meget fascineret af data. Vores forskellige modeller bliver kun bedre med flere datapunkter og flere typer data. Og det er også en af grundene til, at jeg kommer til København: Danmark er en skattekiste for forskere som mig, når det kommer til data. Med data om genetik, sygdom og sundhed burde vi kunne afgøre en del diskussioner om arv og miljø,” forklarer han.

”Jeg synes, at Denmark bliver undervurderet, fordi det er et lille land. Men når jeg taler med forskere fra Institut for Folkesundhedsvidenskab, bliver jeg virkelig inspireret af deres spændende forskningsidéer og deres opfindsomhed. Jeg føler, at Københavns Universitet, er det perfekte sted for mig at vokse som forsker,” siger han.

Samir Bhatt flytter til Danmark med sin danske kone og vil påbegynde sin ansættelse på Institut for Folkesundhedsvidenskab til vinter.

Læs mere om Young Investigator Award hos Novo Nordisk Fonden.

 

Kontakt


Kommunikationskonsulent Mathias Traczyk
+45 93 56 58 35
mathias.traczyk@sund.ku.dk

Emner