14. januar 2022

100 vilde billeder af natur og dyreliv

Oplevelser

Nu kan du opleve de 100 bedste billeder fra fotokonkurrencen Wildlife Photographer of the Year – verdens største af sin slags og naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen.

Opdateret 21. januar 2022

Nu kan du igen besøge KU's museer.

Statens Naturhistoriske Museum

Wildlife Photographer of the Year

Se de 100 bedste billeder af natur og dyreliv kåret i 2021 fra den årligt tilbagevendende fotokonkurrence Wildlife Photographer of the Year, der er verdens største af sin slags og naturfotografernes svar på Oscar-uddelingen.

Udforsk naturen gennem en ny optik, se dyrenes overraskende adfærd og opdag fantastiske arter i denne udstilling, hvor verdens dygtigste naturfotografer med alvor, forundring og humor skildrer naturens skønhed og skrøbelighed og deler deres fascinerende fortællinger om billedernes tilblivelse.

Wildlife Photographer of the Year. Foto: Stefano Unterthiner, Statens Naturhistoriske Museum
Wildlife Photographer of the Year. Foto: Stefano Unterthiner, Statens Naturhistoriske Museum

​​Zoologisk Museum

Den 17 meter lange dinosaur 'Misty' byder dig velkommen i udstillingen ’Det dyrebare', der præsenterer museets smukkeste og mest værdifulde skatte. Gå i Charles Darwins fodspor i udstillingen ’Evolution’ og mød blandt andet Nordpolens hvalrosser, Himalayas sneleoparder og regnskovens næsehorn på Zoologisk Museum (en del af Statens Naturhistoriske Museum).

Statens Naturhistoriske Museum​. Foto: Mikal Schlosser
Statens Naturhistoriske Museum​. Foto: Mikal Schlosser

Botanisk Have

I Botanisk Have (en del af Statens Naturhistoriske Museum) kan du opleve Danmarks største samling af levende planter.

Amorphophallus titanum (Ligblomst) i Botanisk Have. Foto: Rasmus Kloster, Statens Naturhistoriske Museum
Amorphophallus titanum (Ligblomst) i Botanisk Have. Foto: Rasmus Kloster, Statens Naturhistoriske Museum

Medicinsk Museion

Se udstillingerne "Corona bliver også historie en dag" eller "Verden er i dig", hvor der også er børneomvisninger. Der skal betales entré til Charlottenborg, hvor udstillingen "Verden i dig" kan opleves. Ellers er der gratis adgang.

Du kan også gå på opdagelse i de faste samlinger og udforske kranier, organer og lægens instrumenter. ​

Fra Medicinsk Museions udstilling "Verden i dig" på Charlottenborg
Fra Medicinsk Museions udstilling "Verden i dig" på Charlottenborg. Foto: Medicinsk Museion

Naturmedicinsk Museum 

Tag forbi særudstillingen "Bidt af slanger – fra gift til modgift" på Naturmedicinsk Museum.

Der er et tæt forhold mellem gift og medicin. Så tæt, at slangen på staven er blevet det universelle symbol på lægemidler. Udstillingen udforsker mennesker og giftslangers historiske, kulturelle og videnskabelige interaktioner på Naturmedicinsk Museum og slangegiftens rolle i lægemiddeludviklingen.

Der er åbent alle torsdage fra kl. 13-17. Der er gratis adgang.

Bidt af slanger. Foto: Naturmedicinsk Museum
Bidt af slanger. Foto: Naturmedicinsk Museum

Øresundsakvariet

​​I Øresundsakvariet i Helsingør kan du opleve Øresunds forunderlige dyreliv. Hver dag kan du se dyrene i akvarierne blive fodret, og når børnerørebassinets dyr skal have mad, må du gerne hjælpe til. 

Kom helt tæt på Øresunds undersøiske natur. Foto: Øresundsakvariet
Kom helt tæt på Øresunds undersøiske natur. Foto: Øresundsakvariet

Bloom

Bloom Explore giver dig mulighed for at fordybe dig hjemmefra. Bliv inspireret og oplev eller genoplev magiske svampe, hudens mysterium, livet på Mars og meget mere. Her fortæller forskere fra KU i samspil med andre om naturvidenskabelige fænomener og opdagelser – du kan lytte til podcast, se video eller læse essays.

Bloom. Foto: Malthe Ivarsson
Bloom. Foto: Malthe Ivarsson

Emner